avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cum aflu grupa de munca?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cum aflu grupa de munca?

Tatal meu se apropie de varsta de pensionare si ar vrea sa afle in ce grupa de munca se incadreaza pentru primii ani lucrati in Galati si Focani. Astfel, a lucrat la:
- sectia scularie, prelucrari mecanice (fostul combinat siderurgic Galati, inainte de 1981)
- Romsh Focsani dupa 1981, aceeasi ocupatie.

Este vreo modalitate de a lua legatura cu fostele companii pentru aceste informatii sau pot sa depun cerere la unitatile ITM din teritoriu pentru a afla mai multe?

Va multumesc pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:05, 1 Iulie 2021
Cererile de emitere adeverinta se adreseaza firmelor care au preluat arhiva fostelor societati, respectiv la actualele societati. Se pot trimite prin posta cu confirmare de primire.
In carnetul de munca (in mod normal acesta s-a predat lucratorului dupa 2011) ar trebui sa se regaseasca mentiuni privind grupa de munca acordata, cu referire la perioada lucrata din 1969 pana la 31.12.2011
Mira_nick a scris:

Tatal meu se apropie de varsta de pensionare si ar vrea sa afle in ce grupa de munca se incadreaza pentru primii ani lucrati in Galati si Focani. Astfel, a lucrat la:
- sectia scularie, prelucrari mecanice (fostul combinat siderurgic Galati, inainte de 1981)
- Romsh Focsani dupa 1981, aceeasi ocupatie.

.....

Pentru fostul Combinat Siderurgic Galati luati legatura cu cei de la ArcelorMittal
[ link extern ]

Pentru Romseh Focsani
[ link extern ]

Va multumesc pentru raspuns! Am verificat cartea de munca si in afara de date care tin de data angajarii si functia ocupata, nu sunt alte insemnari care sa stabileasca grupa de munca.
Va multumesc! Ma ajuta foarte mult sa stiu catre ce companii sa ma indrept!
Am.lucrat.din1983.pina.in1992.in.grupa.2..am.fost.am.depus.cererere.ptr.ami.se.elibera.o.adeverinta.si.ma.informat.ca.nu.am.lucrat.in.grupa.2.decit.7.luni.si.ca.trebuiea.sa.mi.scot.adever

Am.lucrat.grupa.2..10.ani.am.depus.o.cerere.la.firma.care.detine.dosarele.si.mi.au.eliberat.o.adeverinta.doar.ptr.7.luni.am.luat.legatura.telefonica..cu.domnul.director.care.detine.aceste.documente.si.mi.a.reprosat.ca.trebuiea.sa.mi.scot.adeverinta.cina.am.plecat.de.la.acel.loc.de.munca.unde.pot.sa.mi.cer.drepturile.care.le.am

Alte discuții în legătură

Asimilata gr.1 la gr.speciala. 60oo 60oo Asimilat nu inseamna oare la ,,fel,,dar alta denumire,adaugat,specific ca in urma recakculari am benificiat doar de 2,7 ani de speciala,iarasi cei 20 de gr.1 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ,sotul meu a lucrat in perioada 1981-82,la tcmaia focsani ... pasteleria pasteleria buna ziua ,sotul meu a lucrat in perioada 1981-82,la TCMAIA Focsani ,am facut zeci de intrebari si nimeni nu stie unde se gasesc arhivele de la aceasta unitate ... (vezi toată discuția)
Asimilare gr.1,conditii speciale de munca 60oo 60oo Azi am fost din nou la casa de pensii Caras,si am incercat tot ce este omeneste a explica ca eu am lucrat in aceiasi intreprindere aceiasi sectie aceiasi ... (vezi toată discuția)