avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Activitate elenaangel

Activitate elenaangel

In urma petitiilor efectuate , incepand cu anul 2015, adresate Primariei Muncipiului Bucuresti, Primariei de sector, Administratiei Strazilor, Brigazii Rutiere, Guvernului Romaniei si altor institutii, in cursul anului 2016 s-au montat indicatoare de limitare a vitezei la 30 km, opritoare de viteza si indicatoare de trecere de pietoni , lucrarile nefiind finalizate .
In petitiile inainate s-a cerut deopotriva si interzicerea circulatiei masinilor de mare tonaj (basculante, autospeciale, tiruri, autocamioane, autocamionae cu gabarit depasit) ori acest lucru nu s-a intamplat prin instalarea indicatoarelor rutiere corespunzatoare .
Solicitarea acestui lucru deriva din faptul ca zona frlimitata de str.Dantelei si strazile adiacente, este o zona de locuit cu cladiri P+1 iar prin circulatia acestor masini sunt afectata grav
- cladirile de locuit, proprietate privata prin vibratiile produse de aceste masini
-ordinea si linistea publica si viata privata a locuitorilor de pe str. Dantelei si strazile adiacente prin zgomotele produse de masinile de mare tonaj ce circula cu viteze nepermise si trec fara nicio ezitare peste opritoarele de viteze moment in care cladirile de locuit sunt zgaltaite din temelii, noxele produse de acestea
Aceasta situatie nu a fost remediata . Ce-i de facut ?
Va multumesc .
Nu erau astfel de indicatoare . Doar unul la inceputul strazii de limitare a vitezei la 40 km /h , ori strada are circa 4 km lungime ....Am sesizat atat primaria cat si brigada rutiera. Brigada rutiera a aprobat circulatia cu 30 km/h iar primaria a spus ca va face lucrarile de montare indicatoare in limita fondurilor alocate in anul 2016 . Consideram ca aceste lucrari ar trebui sa constituie o prioritate tinand cont ca ne punea viata noastra si a copiilor in primejdie iar sanatatea nu mai spun... Am pus aceasta intrebare pe forum deoarece va rugam sa ne precizati lista actelor normative pe care sa ne intemeiem plangerea ( oricine stie ca avem dreptul la un mediu sanatos dar unde este reglementat ?.....) Noi am gasit legea 61/1991 - art 2 (28,29), art 3 ... (linişte publică) si legea 265/2006 - art.14 , Este indeajuns ? Sunt cumva si reglemetari europene ?
Va multumesc !:)
Buna ziua,
Dorim sa facem o petitie dar nu stim cui sa ne adresam si ce temei legal sa invocam in sustinerea acesteia . Locuim intr-un cartier de case unde , de curand, s-au facut lucrari de canalizare si asfaltare . Dupa finalizare nu s-au montat indicatoare rutiere si nici nu s-au marcat treceri de pietoni. Circulatia a devenit haotica si infernala de la autoturisme pana la masini cu gabarit depasit ( autocisterne, basculante,autocare, etc.) . Poluarea fonica si noxele degajate de circulatia intensa si cu viteze mari a devenit insuportabila , De la cinci dimineata incepe calvarul chiar si in weekend (!!) Nu mai poti sta linistit dupa o saptamana de lucru deoarece trec fara oprire si cu viteze mari atat autoturisme cat si camioane, basculante, cifuri ...se simte chiar si vibratia lor. Zona este una de locuit si nu una industriala sau cu alta destinatie . Ce-i de facut ? Cui sa ne adresam ? Mentionam ca infrastructura strazii nu este executata pentru a suporta un trafic intens si masini de mare gabarit (dupa un strat de pietris s-a turnat direct un strat de asfalt )
Răspuns la discuția Clasare cauza dosar penal
daca in penal nu am sanse , atunci in civil dupa ce s-au parcurs aceste etape , respectiv : nu am facut plangere si s-a clasat cauza am sanse ? In cazul in care raspunsul este afirmativ , cheltuielile de judecata ce presupun ?
Va multumesc anticipat .
Răspuns la discuția Clasare cauza dosar penal
M-am gandit la cheltuielile de judecata , asta a fost tot ce m-a retinut sa nu fac plangere .
Răspuns la discuția Clasare cauza dosar penal
Multumesc .
Răspuns la discuția Clasare cauza dosar penal
Avand in vedere ca eu intrunesc atat partea vatamata cat si partea care a vatamat .Ori, eu cred ca daca m-am vatamat a fost din cauza masinii parcate ilegal si a pitonului ce circula pe carosabil . Din descrierea faptei nu reiese daca eu circulam pe trotuar sau pe carosabil. nci ca pietonul a parasit trotuarul si se afla pe carosabil .Daca as fii circulat pe trotuar atunci in incercarea de a evita pietonul eram in culpa . Dar eu circulam regulamentar , pe carosabil, in zona nefiind prevazute piste speciale de bicicilisti .
Am avut un accident in data de 22.06.2015 din cauza unei masini parcate ilegal pe trotuar . De ce ? Deoarece a obligat un pieton sa paraseasca trotuarul (ocupat in totalitate de masina in cauza) sa mearga pe carosabil, fara sa se asigure, tocmai cand rulam prin acel drept , pe strada. M-am accidentat grav, in tentativa de a-l evita, a urmat spitalizarea, doua operatii. A fost deschis un dosar penal . Aveam ocazia sa fac plangere impotriva , zic eu, atat a masini (cauza principala) cat si a pietonului , dar nu am facut-o .
Si surpriza : dupa 3 luni imi vine instiintare ca in dosarul penal , mentionat mai sus, procurorul a decis sa claseze cauza in care eu eram acuzata de comiterea infractiunii de vatamare corporala din culpa prevazuta si pedepsita de art 196 alin.2 si 3 din C.pen.
Am dreptul la contestatie in termen de 20 de zile de la instiintare .
Acum va intreb : sa fac contestatie avand in vedere incadrarea gresita, eu fiind atat subiect activ cat si subiect pasiv al infractiunii prevazuta la art.196, sau sa nu fac nimic ? (cum, cu parere de rau, nu am facut nici pana acum cand aveam dreptul …)
Va multumesc anticipat .