Am avut un accident in data de 22.06.2015 din cauza unei masini parcate ilegal pe trotuar . De ce ? Deoarece a obligat un pieton sa paraseasca trotuarul (ocupat in totalitate de masina in cauza) sa mearga pe carosabil, fara sa se asigure, tocmai cand rulam prin acel drept , pe strada. M-am accidentat grav, in tentativa de a-l evita, a urmat spitalizarea, doua operatii. A fost deschis un dosar penal . Aveam ocazia sa fac plangere impotriva , zic eu, atat a masini (cauza principala) cat si a pietonului , dar nu am facut-o .
Si surpriza : dupa 3 luni imi vine instiintare ca in dosarul penal , mentionat mai sus, procurorul a decis sa claseze cauza in care eu eram acuzata de comiterea infractiunii de vatamare corporala din culpa prevazuta si pedepsita de art 196 alin.2 si 3 din C.pen.
Am dreptul la contestatie in termen de 20 de zile de la instiintare .
Acum va intreb : sa fac contestatie avand in vedere incadrarea gresita, eu fiind atat subiect activ cat si subiect pasiv al infractiunii prevazuta la art.196, sau sa nu fac nimic ? (cum, cu parere de rau, nu am facut nici pana acum cand aveam dreptul …)
Va multumesc anticipat .
De ce să faceți plângere de vreme ce s-a clasat cauza privind fapta de vătămare corporală săvârșită de dvs, unde este interesul? Dvs nu ați făcut plângere .....
Avand in vedere ca eu intrunesc atat partea vatamata cat si partea care a vatamat .Ori, eu cred ca daca m-am vatamat a fost din cauza masinii parcate ilegal si a pitonului ce circula pe carosabil . Din descrierea faptei nu reiese daca eu circulam pe trotuar sau pe carosabil. nci ca pietonul a parasit trotuarul si se afla pe carosabil .Daca as fii circulat pe trotuar atunci in incercarea de a evita pietonul eram in culpa . Dar eu circulam regulamentar , pe carosabil, in zona nefiind prevazute piste speciale de bicicilisti .