Am avut un accident in data de 22.06.2015 din cauza unei masini parcate ilegal pe trotuar . De ce ? Deoarece a obligat un pieton sa paraseasca trotuarul (ocupat in totalitate de masina in cauza) sa mearga pe carosabil, fara sa se asigure, tocmai cand rulam prin acel drept , pe strada. M-am accidentat grav, in tentativa de a-l evita, a urmat spitalizarea, doua operatii. A fost deschis un dosar penal . Aveam ocazia sa fac plangere impotriva , zic eu, atat a masini (cauza principala) cat si a pietonului , dar nu am facut-o .
Si surpriza : dupa 3 luni imi vine instiintare ca in dosarul penal , mentionat mai sus, procurorul a decis sa claseze cauza in care eu eram acuzata de comiterea infractiunii de vatamare corporala din culpa prevazuta si pedepsita de art 196 alin.2 si 3 din C.pen.
Am dreptul la contestatie in termen de 20 de zile de la instiintare .
Acum va intreb : sa fac contestatie avand in vedere incadrarea gresita, eu fiind atat subiect activ cat si subiect pasiv al infractiunii prevazuta la art.196, sau sa nu fac nimic ? (cum, cu parere de rau, nu am facut nici pana acum cand aveam dreptul …)
Va multumesc anticipat .
daca in penal nu am sanse , atunci in civil dupa ce s-au parcurs aceste etape , respectiv : nu am facut plangere si s-a clasat cauza am sanse ? In cazul in care raspunsul este afirmativ , cheltuielile de judecata ce presupun ?
Va multumesc anticipat .