avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Clasare cauza dosar penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Clasare cauza dosar penal

Am avut un accident in data de 22.06.2015 din cauza unei masini parcate ilegal pe trotuar . De ce ? Deoarece a obligat un pieton sa paraseasca trotuarul (ocupat in totalitate de masina in cauza) sa mearga pe carosabil, fara sa se asigure, tocmai cand rulam prin acel drept , pe strada. M-am accidentat grav, in tentativa de a-l evita, a urmat spitalizarea, doua operatii. A fost deschis un dosar penal . Aveam ocazia sa fac plangere impotriva , zic eu, atat a masini (cauza principala) cat si a pietonului , dar nu am facut-o .
Si surpriza : dupa 3 luni imi vine instiintare ca in dosarul penal , mentionat mai sus, procurorul a decis sa claseze cauza in care eu eram acuzata de comiterea infractiunii de vatamare corporala din culpa prevazuta si pedepsita de art 196 alin.2 si 3 din C.pen.
Am dreptul la contestatie in termen de 20 de zile de la instiintare .
Acum va intreb : sa fac contestatie avand in vedere incadrarea gresita, eu fiind atat subiect activ cat si subiect pasiv al infractiunii prevazuta la art.196, sau sa nu fac nimic ? (cum, cu parere de rau, nu am facut nici pana acum cand aveam dreptul …)
Va multumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 21:27, 3 Octombrie 2015
M-am gandit la cheltuielile de judecata , asta a fost tot ce m-a retinut sa nu fac plangere .
~ Conținut șters la cerere ~
daca in penal nu am sanse , atunci in civil dupa ce s-au parcurs aceste etape , respectiv : nu am facut plangere si s-a clasat cauza am sanse ? In cazul in care raspunsul este afirmativ , cheltuielile de judecata ce presupun ?
Va multumesc anticipat .
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Octombrie 2015
elenaangel, utilizator
Aveți posibilitatea formulării unei acțiuni ce vizează despăgubiri pentru fapta delictuală.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Octombrie 2015
Adrian ALBU, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am atins un pieton cand eram in marsarier surroundead surroundead Buna ziua! Problema in legatura cu care va cer sfatul este urmatoarea: Astazi am intors masina pentru a iesi dintre blocuri dintr-o parcare, si in timp ce ... (vezi toată discuția)
Eveniment rutier fara vatamari sau pagube _IOANA_ _IOANA_ Buna ziua ! Situatie: un pieton care iese grabit din scara de bloc si \\"sare\\"in fata unei masini la unul-doi metri.Nu este trecere de pietoni si cu doi ... (vezi toată discuția)
Accident masina si pieton dan gina dan gina eu pieton am travsersat pe langa trecerea de pietoni, de fapt la 5,80 inainte de trece, a venit o masina in curba, m-a lovit usor, organul constatator nu a ... (vezi toată discuția)