avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Poluare fonica si noxe masini zona rezidentiala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Poluare fonica si noxe masini zona rezidentiala

Buna ziua,
Dorim sa facem o petitie dar nu stim cui sa ne adresam si ce temei legal sa invocam in sustinerea acesteia . Locuim intr-un cartier de case unde , de curand, s-au facut lucrari de canalizare si asfaltare . Dupa finalizare nu s-au montat indicatoare rutiere si nici nu s-au marcat treceri de pietoni. Circulatia a devenit haotica si infernala de la autoturisme pana la masini cu gabarit depasit ( autocisterne, basculante,autocare, etc.) . Poluarea fonica si noxele degajate de circulatia intensa si cu viteze mari a devenit insuportabila , De la cinci dimineata incepe calvarul chiar si in weekend (!!) Nu mai poti sta linistit dupa o saptamana de lucru deoarece trec fara oprire si cu viteze mari atat autoturisme cat si camioane, basculante, cifuri ...se simte chiar si vibratia lor. Zona este una de locuit si nu una industriala sau cu alta destinatie . Ce-i de facut ? Cui sa ne adresam ? Mentionam ca infrastructura strazii nu este executata pentru a suporta un trafic intens si masini de mare gabarit (dupa un strat de pietris s-a turnat direct un strat de asfalt )
Cel mai recent răspuns: elenaangel , utilizator 21:37, 11 Iulie 2016
Anterior executiei lucrarilor pentru canalizare si asfaltare au exsitat indicatoare de restrictie?

Petitia trebuie sa o adresati primariei care a facut investitia si in atentia serviciului de politie rutiera pentru montarea indicatoarelor de restrictie daca acestea nu au existat.
Sesizati oficial primarul localitatii
Nu erau astfel de indicatoare . Doar unul la inceputul strazii de limitare a vitezei la 40 km /h , ori strada are circa 4 km lungime ....Am sesizat atat primaria cat si brigada rutiera. Brigada rutiera a aprobat circulatia cu 30 km/h iar primaria a spus ca va face lucrarile de montare indicatoare in limita fondurilor alocate in anul 2016 . Consideram ca aceste lucrari ar trebui sa constituie o prioritate tinand cont ca ne punea viata noastra si a copiilor in primejdie iar sanatatea nu mai spun... Am pus aceasta intrebare pe forum deoarece va rugam sa ne precizati lista actelor normative pe care sa ne intemeiem plangerea ( oricine stie ca avem dreptul la un mediu sanatos dar unde este reglementat ?.....) Noi am gasit legea 61/1991 - art 2 (28,29), art 3 ... (linişte publică) si legea 265/2006 - art.14 , Este indeajuns ? Sunt cumva si reglemetari europene ?
Va multumesc !:)
Ultima modificare: Luni, 11 Iulie 2016
elenaangel, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Circulatie autovehicole de mare tonaj peste 3.5 t elenaangel elenaangel In urma petitiilor efectuate , incepand cu anul 2015, adresate Primariei Muncipiului Bucuresti, Primariei de sector, Administratiei Strazilor, ... (vezi toată discuția)
Schimbare limita de viteza pe strada secundara j_add j_add Buna ziua! Locuiesc pe o strada secundara, intr-o comuna si vreau sa stiu ce demersuri trebuiesc facute, ce conditii trebuiesc indeplinite pentru a schimba ... (vezi toată discuția)
Viteza deplasare Neculce Neculce In data de 27 12 2010 conducand un autocar am fost oprit de un echipaj al pol rutiere deoarece am depasit viteza de deplasare cu 31 km/h fiind inregistrat de ... (vezi toată discuția)