In data de 27 12 2010 conducand un autocar am fost oprit de un echipaj al pol rutiere deoarece am depasit viteza de deplasare cu 31 km/h fiind inregistrat de aparatul radar cu 81km/h in localitatea Puchenii Mari pe DN1.Pt autoturisme limita de viteza este 70km/h in localitate pt camioane 50km/h la fel iar pt autocare nu gasesti nici un indicator de circulatie pe tot parcusul DN1.In ce fel pot contesta PV si cum din pct de vedere al incadrari juridice ?
Buna ziua !
De cand aveti carnet ? Limitarea respectiva se refera la categoria de vehicule ...
Cu toate acestea ... daca p-vb de contraventie nu s-a facut cu respectarea conditiilor de forma prevazute de lege , puteti avea sanse de reusita in instanta ...
Din moment ce va aflati in localitate dvs. cu autocarul era clar ca aveti limitare pana la max 50 la ora ca doar ii localitate si dvs. sofer profesionist cu toate ca nu erau indicatoare. Ati avut 80 la ora si ati fost in localitate cu un autocar nu aveti cum sa castigati anularea amenzii degeaba incercati cu contestatii.
Nu exista semn de circulatie special pentru autocare, eventual ai o table pe care iti scrie cu exceptia tipului XXX de autovehicol. C,D si E-ul din cate stiu toate sunt semnalizate prin acelasi desen, un spate de camion, deci semnul de circulatie include si autocarul in limita aia de viteza de 50 km/h trecuta pe tabla.
Totusi, mergand pe idea absurda ca trebuie folosita imaginea unui autocar pentru a stii exact cu cat puteti circula cu autocarul prin localitate, lipsa acestei imagini implica limita de viteza standard pentru localitate, 50 km/h (asta daca nu credeti ca s-ar putea incadra autocarul la autoturisme).
Oricum ati lua-o, (lipsa marcaj pentru viteza autocar (wtf) / autocar inclus in spatele ala de camion) limita de viteza tot 50 km/h iese.
Daca depuneti contestatie folositi alta justificare decat lipsa autocarului de pe placa cu limite de viteza.
Nu este vorba numai de indicatoare ci despre interpretare a legi si a indicatoarelor,iar asta se reflecta in suma pe care trebuie sa o platesc in urma incadrari in lege.
Domnule Popu in Bucuresti pe Cal Victoriei sunt indicatoare de restrictie a traficului peste 3,5t iar aceste indicatoare nu au nici o mentiune suplimentara , autocarul pe care il conduc are 18t.Utilizez aproape zilnic acest tronson.La ce surprize sa ma astept din partea Pol Buc?
Alte discuții în legătură
Permis suspendat
gimi21
salut vreau si eu sa stiu daca depasesc intr un sat pe trecerea de pietoni o masina care incetineste si nu exista nici un pieton cu o viteza de 80 km/ora (vezi toată discuția)