In data de 27 12 2010 conducand un autocar am fost oprit de un echipaj al pol rutiere deoarece am depasit viteza de deplasare cu 31 km/h fiind inregistrat de aparatul radar cu 81km/h in localitatea Puchenii Mari pe DN1.Pt autoturisme limita de viteza este 70km/h in localitate pt camioane 50km/h la fel iar pt autocare nu gasesti nici un indicator de circulatie pe tot parcusul DN1.In ce fel pot contesta PV si cum din pct de vedere al incadrari juridice ?
La o cautare pe internet iese ca o amendă pentru această abatere se încadrează între 9 până la 20 de puncte de amendă. Nu stiu daca se pot elibera autorizatii speciale pentru astfel de zone, eventual incercati un alt traseu, riscati sa va "inghita" asfaltul la o adica cu cele 18 t si in cazul asta mai platiti si pentru repararea drumului. Sunt autobuze locale care sa tranziteze zona respectiva?
Cu toate astea, nu sunt de specialitate, nu luati raspunsul meu de bun...Opinia unui expert in legislatie rutiera e de asteptat
Tare as vrea sa pot evita zona respectiva dar nu este posibil este inclusa in turul de oras iar daca nici calea Victoriei nu o mai vede turistul strain ce sa mai vada din Capitala Ro.Pana acum nu am avut probleme cu tonajul in Bucuresti dar la noi este totul posibil.
Din cate stiu eu nu este un traseu impus de primarie,de autorizatie nu stiu sa fie nevoie iar de amendat stiu sigur ca pot fi amendat daca dau de un politist pus pe respectarea legii.
Permis suspendat
gimi21
salut vreau si eu sa stiu daca depasesc intr un sat pe trecerea de pietoni o masina care incetineste si nu exista nici un pieton cu o viteza de 80 km/ora (vezi toată discuția)