avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Activitate andonik

Activitate andonik

Răspuns la discuția salarizare
In cazul meu este vorba de o alta functie , destul de complexa care necesita timp si aceasta nu vine cu nici un drept. Daca la personalul medical se poate acorda jumatate de norma la cel tehnico- administrativ nu exista baza legala. ( Explicatia serviciului RUNOS) Mai exact prestez activitatea de RSVTI benevol.
Răspuns la discuția salarizare
Nu se platesc ore suplimentare in Sanatate.
Discuție salarizare
Sunt angajat la centrala termica a unui spital . Una dintre conditiile de la angajare a fost sa semnez un angajament prin care voi urma cursurile de RSVTI ( operator responsabil de supravegherea tehnica a instalatiilor). Dupa autorizare am fost desemnat de catre administratie, RSVTI al spitalului respectiv. Serviciul RUNOS imi spune ca nu exista baza legala sa imi acorde un spor sau altceva pentru desfasurarea acestei activitati. E corect in conditiile in care eu imi desfasor activitatea in timpul meu liber( avem peste 40 de echipamente sub incidenta ISCIR ) sa nu am nici un drept?
Răspuns la discuția asociere
Multumesc!
Discuție asociere
O societate cumpara o alta cu acelesi domeniu de activitate; va fi fi acum o societate cu doua sucursale, fiecare avand un sindicat reprezentativ care a negociat CCM. Intrebare : cele doua sindicate se pot asocia pentru a negocia un CCM valabil in ambele sucursale?
Discuție sindicat
Dupa ce s-a depus dosarul de modificare acte constitutive persoane juridice modificare componenta sindicat , (dosarul este in regula cu toate actele) pentru inscriere in registrul special al sindicatelor , care este termenul de solutionare a dosarului de catre tribunal ? Exista un termen de solutionare prevazut in lege?
Răspuns la discuția sindicat
Atunci cand voi negocia un nou CCM in unitatea mea, pot pierde drepturi care deja sunt castigate?
Răspuns la discuția sindicat
În România nu mai există contracte colective de muncă unice la nivel naţional şi nici contracte colective sectoriale, a declarat, miercuri, Bogdan Hossu, preşedintele Confederaţiei Naţionale Sindicale „Cartel Alfa”, prezent la un seminar de specialitate.22 OCTOMBRIE 2015
Răspuns la discuția sindicat
In speta de fata este vorba de petrochimie unde nu mai exista contract colectiv la nivel de ramura!
Discuție sindicat
art 132 Legea 62/2011 .Contractele colective de munca nu pot contine clauze care sa stabileasca drepturi la un nivel inferior celor stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil la nivel superior.

Intrebarea mea este: Contract colectiv de munca la nivel superior ; la ce se refera, in conditiile in care Contractele colective pe ramura nu mai exista?