avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Activitate markusschulz

Activitate markusschulz

Multumesc mult pentru raspuns, da aveti dreptate, a fost dosarul la judecatorie apoi am facut apel la tribunal. din ce am cautat pe internet am inteles ca as putea face recurs la ICCJ in 30 de zile de la decizie. Nu inteleg exact daca trebuie neaparat sa fiu asistat de avocat pentru a putea face cererea. Am voie sa o fac singur, fara avocat? Desigur in masura in care presupun ca voi reusi sa fac treaba asta... Am vorbit cu 3 avocati si mi-au spus ca nu au experienta in asa ceva... nu "se baga...".
Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un sfat: Povestea pe f scurt:
1. proces incredintare minor la judecatorie de judet;
2. contestat hotarare la curte apel judet - incheiat;
3. unde pot contesta hotararea instantei de la Curtea de Apel de judet ? va multumesc, cu stima
uneori vrea, alteori nu vrea. vrea sa mai stea dar mama insista sa il ia. alteori plange ca vrea sa vina la mine iar ea nu vrea sa il lase, fara sa aiba un motiv intemeiat. doar ca "nu am stabilit asa". de parca ar fi mai important cum am stabilt noi, si nu ce isi doreste copilul in momentul respectiv...
buna ziua, va multumesc, si totusi, atita timp cit in decizia instantei se stipuleaza custodie comuna, si precum inteleg parintele nerezident are dreptul sa petreaca timp cu copilul pina in 40% din timp, in mod logic ar trebui sa pot avea si eu copilul automat. nu inteleg de ce parintele rezident poate sa isi permita sa nu imi dea copilul decit daca vrea si cind vrea si cit vrea el. am dreptate?
Exista deja o decizie la fond care stabileste custodie comuna si domiciliul copilului la mama, Am contestat in apel si acum asteptam decizia. Copilul isi doreste sa vina la mine, plinge ca ii este dor de mine. Am dreptul sa il iau cu mine cind acesta doreste sau nu? Dupa fosta sotie... aceasta vrea sa imi fac drept de vizita, abia atunci sa pot lua copilul si doar pentru plimbare 1 ora sau 2. nicidecum la mine acasa. Nu e nici-o problema si nu mi se poate reprosa absolut nimic cu privire la copil sau orice altceva. dimpotriva sint considerat un tata model. Si unde as putea raporta presiunile asupra copilului si nerespectarea dreptului copilului sa intretina relatii normale copil-tata cu atit mai mult cu cit copilul isi doreste acest lucru? Va multumesc, cu respect!
Am facut o sesizare in scris catre primar, care zice: administratorul este obligat sa respecte legea adica salariul femeii de serviciu precum si materialele pentru curatenie intra la cheltuieli pe cota parte. Deci precum spuneam eu. Ramine sa mai vad daca se va aplica acest lucru si daca se va schimba si nr de ore de lucru pe zi nejustificat de mare in unul mai mic, sau nu, si atunci decid daca fac o hirtie cu toti locatarii prin care sa renuntam la serviciile femeii de serviciu. Si apoi gasim o alta cale.
Va multumesc pentru raspuns,
1. @amvirdan - e bine de stiut ca macar la Bucuresti s-a luat aceasta masura. Incet- incet sper ca va fi aplicata si in tara.
@adriantot - Stiu despre HG 1588, si legea 230, am vorbit cu presedintele si i-am aratat ce scrie in lege, a spus ca asa face toata lumea in oras si continua sa aplice la fel, pe nr de persoane. Voi merge, precum spuneti, la cei de la serviciul asociatii de proprietari din primarie, care sper ca cunosc legea si ei, si nu se orienteaza dupa acel tabel nenorocit pus de un nestiutor in ordinul nu-stiu-care adica sper ca si stiu sa citeasca (legea) si nu se uita doar ca mita in calendar (tabel) si apoi cer banii.
2. Nu este vorba ca femeia de serviciu nu si-ar face treaba. Nu vreau sa spun acest lucru. Dar programul ei fiind de 7 ore pe zi (trebuie doar sa spele 1 data / sapt si sa mature zilnic 5 scari inguste de cite 4 etaje - lucru care nu justifica cele 7 ore zilnice - nu exista flori, nu se spala geamurile), iar administratia platind-o la salariul minim pe economie revine destul de mult (10-12 lei) pe pers, avind in vedere ca la destul de multe apartamente din bloc sint trecute 0 pers la intretinere - ca si cum proprietarii unui apartament chiar si nelocuit (dar in destule astfel de apartamente mai vine cite cineva citeva zile pe luna!) nu ar fi interesati sa gaseasca un hol curat cind intra in scara si s-ar multumi cu o intrare si un hol de pestera plin de lilieci si alte rozatoare si incarcat cu pinze seculare de paianjen. M-am interesat la alte asociatii si cei de acolo au contract la 3 ore pe zi cu femeile de serviciu ceea ce reduce substantial suma (2-3 lei / pers), chiar daca se face plata (incorect!) tot pe nr de persoane. Astfel la noi ajung familii cu 4 sau 5 pers sa plateasca 50 de lei pe luna numai pentru salariul femeii de serviciu, plus celelalte cheltuieli cu salarii, reparatii, apa etc, etc. De aceea ma interesam si daca se poate schimba un contract de la 7 ore / zi la 3 de ex, macar in prima faza pina a fi obligati de catre o autoritate sa aplice cheltuielile salariale conf legii adica pe cota parte.
Deasemenea si cheltuielile cu materiele necesare pt curatenie sint incluse (tot incorect!) tot la nr de persoane, contrar celor stipulate clar in HG 1588.
Va salut, intii de toate forumul este super-binevenit pentru multe probleme si multumesc pentru aceasta.
La fel consider si eu din mai multe motive ca toate salariile trebuie sa fie platite pe cota parte. De pilda o persoana, eu, sa spunem, cumpar toate apartamentele de pe o scara mai putin unul dintre acestea dar nu locuiesc in nici-unul. Atunci apartamentul singur pe care eu nu l-am cumparat inca, si locuit, va plati toata curatenia de pe scara respectiva? Ar fi desigur o imbecilitate.
Doua intrebari as avea: 1. ce pot face ca sa ii conving pe cei de la asociatie care nu vor sa auda despre treaba asta si aplica in continuare plata pe nr de persoane in baza nu stiu carui ordin sau asa ceva in care apare la sfirsit (pus acolo de un idiot care nu a citit legea) un tabel referitor la plati pe nr de persoane in care este trecuta si rubrica ingrijitor... probabil stiti despre ce este vorba. Cum ii pot determina sa aplice legea asa cum trebuie si legal si logic?
2. daca sa zicem ca femeia de serviciu este angajata cu norma de 7 ore pe zi se poate reduce conform legii nr de ore la 3 / zi de exemplu?
Va multumesc anticipat!