avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am dreptul sa iau si eu copilul la mine daca acesta ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am dreptul sa iau si eu copilul la mine daca acesta vrea acest lucru?

Exista deja o decizie la fond care stabileste custodie comuna si domiciliul copilului la mama, Am contestat in apel si acum asteptam decizia. Copilul isi doreste sa vina la mine, plinge ca ii este dor de mine. Am dreptul sa il iau cu mine cind acesta doreste sau nu? Dupa fosta sotie... aceasta vrea sa imi fac drept de vizita, abia atunci sa pot lua copilul si doar pentru plimbare 1 ora sau 2. nicidecum la mine acasa. Nu e nici-o problema si nu mi se poate reprosa absolut nimic cu privire la copil sau orice altceva. dimpotriva sint considerat un tata model. Si unde as putea raporta presiunile asupra copilului si nerespectarea dreptului copilului sa intretina relatii normale copil-tata cu atit mai mult cu cit copilul isi doreste acest lucru? Va multumesc, cu respect!
Ultima modificare: Luni, 6 Iulie 2020
markusschulz, utilizator
Cel mai recent răspuns: maria v , utilizator 11:00, 15 Iulie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti face o sesizare la Direcția Protecția Copilului,dreptul la vizita puteti sa obțineți macar 2 week - enduri pe luna de vineri pana duminica cu scoatere din domiciliul mamei daca nu este prea mic copilul.
In conditiile in care inteleg ca nu exista un acord al parintilor in privinta programului de vizitare, acest lucru il puteti obtine doar in instanta.

Buna ziua,

Divergentele dintre parinti sunt solutionate de instanta de tutela, dand eficienta principiului preeminentei interesului superior al minorului.
Ultima modificare: Marți, 7 Iulie 2020
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
buna ziua, va multumesc, si totusi, atita timp cit in decizia instantei se stipuleaza custodie comuna, si precum inteleg parintele nerezident are dreptul sa petreaca timp cu copilul pina in 40% din timp, in mod logic ar trebui sa pot avea si eu copilul automat. nu inteleg de ce parintele rezident poate sa isi permita sa nu imi dea copilul decit daca vrea si cind vrea si cit vrea el. am dreptate?
Când se termina programul de legături personale copilul vrea sa se întoarcă la mama sau nu?

Alte discuții în legătură

Plasament minor ronaldo83 ronaldo83 Se da urmarorul caz:Un minor de 13 ani al carui parinti sunt divortati mama avand custodia unica si tatal program de vizita.Poate mama sa deschida proces de ... (vezi toată discuția)
Program vizita minor guest3333 guest3333 Buna ziua, Am divortat acum 3 ani si am custodia exclusiva a minorului rezultat in urma casatoriei. Nu am ingradit legatura tatalui cu copilul dar deoarece ... (vezi toată discuția)
Divort, custodie copil Paraschiv12 Paraschiv12 Buna ziua , doresc sa ma informeze un avocat/a daca pot avea vreo sansa in cazul meu. Sotia mea a depus actele de divort din motivul \"geloziei\" ea lucrand la ... (vezi toată discuția)