avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodia tatalui
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodia tatalui

As avea o intrebare.Am o prietena in varsta de 15ani si e in custodia mamei,si nu mai doreste sa stea cu mama ei ar vrea la tatal ei .(Parinti ei au divortat acum un an ) S-ar putea ? Si care sunt pasi de urmat?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 09:28, 14 Octombrie 2013
Actiune in instanta, din partea unuia dintre parinti, prin care sa se solicite stabilirea domiciliului la tata.
Mersi!
Atentie ce solicita! Stabilire domiciliu nu este acelasi lucru ca si custodia!!! Stabilirea dom. nu implica automat si custodia!
(mersi) fata ar dori sa fie in custodia tatalui .asta m-ar interesa cum ar trebui sa procedeze?
nu exista in legislatia romana termenul de "custodie"

minorul nu este un obiect! din punct de vedere lingvistic si chiar juridic folosim termenul de custodie atunci cand vorbim de un bun mobil.

In dreptul familiei vorbim intotdeauna de domiciliul minorului si autoritatea parinteasca.

Regula este autoritate parinteasca comuna pentru ambii parinti si stabilirea domiciliului minorului la unul dintre parinti, cu un program de vizitare pentru celalalt (sau chiar si fara program daca exista intelegere)

Alte discuții în legătură

Custodia minorului acordata tatalui Dilema2014 Dilema2014 Cum trebuie procedat pt.ca sa se asigure obtinerea custodiei unui minor de catre tata? (vezi toată discuția)
Custodie copil minor oanamaiu oanamaiu Buna ziua, Eu si sotul meu vom divorta, avem impreuna o fetita(4 ani), se pare ca nu putem ajunge la o intelegere de custodie comuna(cum as fi vrut eu) si ... (vezi toată discuția)
Iesire din tara minor cu parinti divortati ciel_bleu ciel_bleu Buna ziua, Desi am citit pe forum celelalte postari referitoare la subiect, nu imi este clara situatia, deoarce nu reusesc sa inteleg decizia de divort a ... (vezi toată discuția)