avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am dreptul sa iau si eu copilul la mine daca acesta ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am dreptul sa iau si eu copilul la mine daca acesta vrea acest lucru?

Exista deja o decizie la fond care stabileste custodie comuna si domiciliul copilului la mama, Am contestat in apel si acum asteptam decizia. Copilul isi doreste sa vina la mine, plinge ca ii este dor de mine. Am dreptul sa il iau cu mine cind acesta doreste sau nu? Dupa fosta sotie... aceasta vrea sa imi fac drept de vizita, abia atunci sa pot lua copilul si doar pentru plimbare 1 ora sau 2. nicidecum la mine acasa. Nu e nici-o problema si nu mi se poate reprosa absolut nimic cu privire la copil sau orice altceva. dimpotriva sint considerat un tata model. Si unde as putea raporta presiunile asupra copilului si nerespectarea dreptului copilului sa intretina relatii normale copil-tata cu atit mai mult cu cit copilul isi doreste acest lucru? Va multumesc, cu respect!
Ultima modificare: Luni, 6 Iulie 2020
markusschulz, utilizator
Cel mai recent răspuns: maria v , utilizator 11:00, 15 Iulie 2020
uneori vrea, alteori nu vrea. vrea sa mai stea dar mama insista sa il ia. alteori plange ca vrea sa vina la mine iar ea nu vrea sa il lase, fara sa aiba un motiv intemeiat. doar ca "nu am stabilit asa". de parca ar fi mai important cum am stabilt noi, si nu ce isi doreste copilul in momentul respectiv...
Părerea mea: las-o așa dacă e atât de implicată în creșterea copilului. Dacă ”o strici”, s-ar putea să se apuce de altele și să-l neglijeze, poate definitiv. Am văzut și asemenea mame care au luat-o razna pe parcurs. Cere în instanță drepturile oficiale de tată și atunci și ea va fi obligată să le respecte.
Ultima modificare: Luni, 13 Iulie 2020
POMPILLIA, utilizator
Custodia comuna nu implica automat program de vizitare. Trebuie solicitat in instanta si astfel veti acea ceva clar stabilit, iar nerespectarea lui se va putea sanctiona inclusiv penal.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua. Sunt in aceeasi situatie cu fiul meu, caruia, fosta sotie, refuza sa-i respecte programul de vizitare minor. deschideti in instanta, dosar de relatii cu minorul, daca este trecut de 10 ani, puteti solicita schimbarea domiciliului, daca si copilul vrea. In instanta treceti tot programul pe care il doriti(un avocat va poate ajuta, daca nu, pot sa va trimit programul nostru: cu zile de nastere, sarbatori legale, pasti, craciun, an nou + restul liberelor legale...) SI IN CAZ DE NERESPECTARE, pedepse pecuniare / zi de intarziere (cautati in codul civil OBLIGATIA DE A FACE - nu mai retin articolul. este foarte important. Noi nu am stiut de acest lucru si ne mai costa ani de judrcata. Dumneavoastra cereti din prima. Oricum, dureaza si la dv, fiindca se va lasa cu apel din partea sotiei. Noi, ne-am luptat, ani de zile cu: protectia copilului DGASPC, unde am obtinut rapoarte favorabile noua, fiindca mama copilului a refuzat sa se prezinte, a fost si hotarare judecatoreasca, pentru consilierea psihologica a copilului. REZULTAT= 0. Protectia copilului nu a putut face nimic la impotrivirea mamei. Dupa obtinerea programului, chiar daca faca mama apel, HOTARAREA DE PRIMA INSTANTA, privind programul de vizita, ESTE EXECUTORIE. SOLICITATI AJUTOR LA 112, CAND VA DUCETI LA PROGRAM.. SUNT OBLIGATI SA VA AJUTE. Daca mama se impotriveste la vizita, politia este obligata (fiind apel prin 112) sa consemneze printr-un raport Cu 3, astfel de rapoarte, mama o poate pati rau, pana la puscarie. Va pot recomanda avocatul fiului meu, care nu este avar dupa bani si isi face datoria. sunt total dezinteresata si va pot pune la dispozitie toate documentele noastre, sa vedeti ca nu mint. sper sa va fiu de ajutor. Am trecut mai sus, NOI, fiindca si noi ca bunici, suferim alaturi de fiul nostru, fiindca nu ne vedem nepotul, pe care eu, cu multa dragoste l-am crescut pana la 11 luni. Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plasament minor ronaldo83 ronaldo83 Se da urmarorul caz:Un minor de 13 ani al carui parinti sunt divortati mama avand custodia unica si tatal program de vizita.Poate mama sa deschida proces de ... (vezi toată discuția)
Program vizita minor guest3333 guest3333 Buna ziua, Am divortat acum 3 ani si am custodia exclusiva a minorului rezultat in urma casatoriei. Nu am ingradit legatura tatalui cu copilul dar deoarece ... (vezi toată discuția)
Divort, custodie copil Paraschiv12 Paraschiv12 Buna ziua , doresc sa ma informeze un avocat/a daca pot avea vreo sansa in cazul meu. Sotia mea a depus actele de divort din motivul \"geloziei\" ea lucrand la ... (vezi toată discuția)