avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program vizita minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program vizita minor

Buna ziua,
Am divortat acum 3 ani si am custodia exclusiva a minorului rezultat in urma casatoriei. Nu am ingradit legatura tatalui cu copilul dar deoarece fostul sot este mai mult preocupat de viata mea personala decat de a mentine legatura cu copilul sau, ma gandesc sa il actionez in instanta pentru a stabili un program de vizita deoarece apare inopinant si la ore tarzii la usa chipurile pentru a vedea ce face copilul cand de fapt vrea sa vada daca e si altcineva in casa, ne asteapta in fata blocului, apare in parcurile pe care stie ca le frecventam, etc. Mentionez ca, chiar daca a fost violent in limbaj si chiar fizic cu mine (toate intamplandu-se in prezenta minorului), nu i-am interzis sa isi vada copilul dar ma anunta in ultima clipa ca vrea sa il vada, suna non stop si solicita sa vorbeasca cu el la telefon, cand de fapt vrea sa vada daca sunt acasa cu cel mic.
In cazul in care ii stabilesc un program de vizita, pierd automat custodia exclusiva? Va intreb in perspectiva in care eu doresc sa plec in afara tarii, in vacanta cu cel mic si stiu sigur ca tatal copilului nu imi va da declaratie pentru a putea parasi tara.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 17:43, 11 Iunie 2015
Buna ziua,
Nu, daca nu se solicita de catre tata sa aveti custodie comuna nu o pierdeti.
Tatal poate sa nu o primeasca, custodia, daca este intr-una din situatiile prevazute de lege.
Va sfatuiesc sa consultati un avocat care, cunoscand toate amanuntele, va poate ajuta mult mai bine.
Incep cu sfarsitul, puteti sa plecati din tara fara acordul tatalui daca aveti custodia exclusiva asupra copilului, nu pierdeti custodia exclusiva asupra copilului daca exista o actiune pe rol cu privire la programul de vizitare, insa nu puteti sa cereti in numele tatalui un program de vizitare al copilului, acest lucru trebuie sa il faca tatal, adica cel care are interes sa viziteze copilul, printr-o actiune intentata de el. Trebuie sa il determinati sa faca acest lucru, iar dumneavoastra prin reconventionala va spuneti parerea cu privire la programul de vizitare propus de tata.
Poate sa ceara si mama pentru tata un program de vizita in caz de neintelegere cu privire la modalitatea de desfasurare a vizitelor.
O modalitate de a obtine un program de relatii personale al tatalui cu minorul este cea prin mediere. Avantajul este ca programul este agreat de ambii parinti, in functie de programele lor si de nevoile copilului. Acordul de mediere care contine programul de relatii personale este supus apoi verificarii si consfintirii instantei care emite o hot jud. Taxa consfintirii acordului de mediere este de 20 de lei, iar hot jud poate fi emisa intre 7-90 zile in functie de incarcarea instantei respective cu dosare.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Custodie comuna dupa exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti ContSters331678 ContSters331678 Buna ziua. Am urmatoarea situatie: am divortat acum 2 ani de fostul sot, impreuna cu care am o fetita de 6 ani si am o hotarare de divort cu exercitare ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna annepetronela annepetronela Buna ziua! V-asi ruga sa imi spuneti ce inseamna custodia comuna si ce drepturi are tatal asupra minorilor, acestia fiind incredintati mamei cu domiciliul ... (vezi toată discuția)
Renuntare la custodie Patrycya86 Patrycya86 Bună seară, as dori sa va întreb eu cu fostul meu prieten avem o fetiță de 2 ani și 3 luni ...Și anul trecut ne-am despărțit. ..fetitA are numele lui ... (vezi toată discuția)