avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tatăl minorei mi-a cedat în 2015 toate drepturile ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tatăl minorei mi-a cedat în 2015 toate drepturile asupra ei, dar acum mi-a deschis proces pentru custodie comună și program de vizită. Ce șanse are să o obțină din nou?

Buna seara , sunt separată de fostul sot din ian 2011, divortata din dec 2012 avand inițial custodie comună. În 2015 fostul sot mi-a cedat toate drepturile asupra minorei. Din 2012 până în prezent nu a avut decât 5 întâlniri cu fiica noastră si acelea mai mult la insistențele prietenilor . Familia lui nu a cautat-o niciodată. El nu s-a interesat deloc de ea , nu o suna nici de ziua ei , nimic. În sept anul acesta mi-a deschis proces pt custodie comună și program de vizita. Tin sa precizez faptul că în toți acești 6 ani fetiță a avut nevoie de consiliere psihologică, i-a căzut părul , a suferit foarte mult. Ea nici nu îl prea cunoaște. El face toate astea ca sa imi faca mie rau nu ca l-ar interesa copilul. Ce șanse are să obțină din nou custodia comună? Multumesc .
Ultima modificare: Miercuri, 17 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 16:08, 16 Octombrie 2018
Ce înţelegeţi dvs. prin "soţul mi-a cedat toate drepturile asupra minorei"? Întreb fiindcă , conform legii, autoritatea părintească nu se poate ceda. Aveţi vreo hotărâre judecătorească în acest sens? În funcţie de asta, răspunsul diferă.
Bună seara!

În ce modalitate juridică tatăl v a "cedat toate drepturile asupra fetitei"?
Aveți custodie exclusivă, iar acum tatăl vrea custodie comună?
Am un caz pe rol, cu aceleași coordonate.

Mai întâi trebuie sa știți că dacă fetitei i a căzut parul etc și nu este din motive de violență sau depresie provocate de tată, nu este temei, de principiu, sa se mențină custodia exclusivă. Aceasta este un caz de custodie care se stabilește numai pentru motive temeinice.

Apoi... La analiza cererii actuale de custodie comună... Sunt mai mti factori de cântărit, iar codul civil recunoaște principiul ca aceasta este regula, iar custodia exclusivă este excepția.

Sunt multe discuții aici... În cazul meu, m am întâlnit cu adversarul și am stabilit un program provizoriu de vizitare pentru re-cunoaștere, pe care l am supus aprobării instanței de judecată.

Instanța ne a dat o jumătate de an...

Pana aici tot ce v am scris este strict juridic.
Dacă dvs sunteți supărată pe el ca nu a văzut de copil, asta nu face obiectul judecății.
Însă poate face atitudinea lui fata de fată și motivul pentru care dorește acum custodie comună.

Toate aspectele vor fi avute în vedere de instanță, inclusiv starea de sănătate celor doi.

Mai multe elemente putem analiza dacă ne veniți la Cabinet.
Ultima modificare: Luni, 15 Octombrie 2018
Cabinet de avocat Serni Viviana-Carmen, Avocat
Daca aveti custodie exclusiva va fi greu sa schimbe situatia.
Depinde si ce motive invoca si ce va dovedi.
Am deschis proces prin care am cerut autoritatea părintească exclusivă, el nu a vrut să se prezinte la nici o înfățișare dar a mers cu mine la mediere in timpul procesului , unde a fost de acord ca eu sa am custodie exclusiv. Am depus actul de mediere la următorul termen si instanta a luat act de actul meu de mediere . Da, am o hotărâre judecătorească de custodie exclusivă.

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Daca aveti custodie exclusiva va fi greu sa schimbe situatia.
Depinde si ce motive invoca si ce va dovedi.

Am o hotărâre judecătorească prin care eu , mama am autoritate părintească exclusivă asupra fetiței. Tatăl munceste si locuiește pe teritoriul Marii Britanii , fapt pentru care in procesul de custodie comună pe care mi l-a deschis si program de vizita imi cere sa ii pun fata la dispozitie de cate ori vine in tara , fără să ceară un program stabil de vizita , ceea ce eu nu pot sa fac deoarece fata merge la școală, are activități extrașcolare, pleacă în tabere si merge la concursuri de matematică și romana .

Martonze a scris:

Ce înţelegeţi dvs. prin "soţul mi-a cedat toate drepturile asupra minorei"? Întreb fiindcă , conform legii, autoritatea părintească nu se poate ceda. Aveţi vreo hotărâre judecătorească în acest sens? În funcţie de asta, răspunsul diferă.

Alte discuții în legătură

Custodie comuna dupa exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti ContSters331678 ContSters331678 Buna ziua. Am urmatoarea situatie: am divortat acum 2 ani de fostul sot, impreuna cu care am o fetita de 6 ani si am o hotarare de divort cu exercitare ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna, domiciliu la mama, partaj nefinalizat, copil traumatizat mioara2012 mioara2012 Buna ziua! Am divortat in martie 2012 si in octombrie am introdus actiunea de partaj. Eu am vrut sa impartim in cote egale toata masa partajabila, insa fostul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , sunt mama unei fetițe de 9 luni . este trecută ... Danielaq Danielaq Buna ziua , sunt mama unei fetițe de 9 luni . Este trecută pe numele tatălui însă noi nu suntem trecuți in acte . Nu ne mai înțelegem și dormim sa o ... (vezi toată discuția)