avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Activitate newuzer

Activitate newuzer

Am un bebelus nascut in Bucuresti, dar pe care l-am inregistrat si pentru care am depus dosarul de alocatie la Pitesti (acolo am eu domiciliul legal).

Intre timp, sotia, care doreste sa ramana acasa in concediu de cresterea copilului, si-a schimbat domiciliul legal pe Bucuresti si a depus dosarul pentru indemnizatia de crestere.

Surpriza a venit cand ni s-a comunicat ca nu poate fi acceptat dosarul de indemnizatie, pentru ca bebelusul are CNP de...Arges, nu de Bucuresti.

Problema e ca mai sunt cateva saptamani si pierdem dreptul la indemnizatie.

Ce putem face in aceasta situatie?

Ni s-au sugerat doua variante, sa depunem dosarul de indemnizatie la Pitesti, dar oare va fi acceptat ? Pentru ca sotia nu are buletin de Pitesti si eu nu pot depune in numele meu, pentru ca nu vreau sa stau 2 ani in concediu de crestere copil.

A doua varianta sugerata ar fi sa mutam CNP-ul la Bucuresti. Ce presupune asta mai exact? Cui trebuie sa ne adresam ? E vorba de o simpla schimbare de domiciliu?

PS: Daca pierdem dreptul la indemnizatie pentru ca n-am rezolvat actele in timpul mentionat in lege, putem face ceva? Putem apela la o instanta judecatoreasca pentru rezolvarea problemei?
Cum funcționează asta, trebuie să-i prezint dezvoltatorului notificarea asta și s-o semneze c-a luat la cunoștiință? Am nevoie de avocat pentru așa ceva?
Am achiziționat un apartament nou (de la dezvoltator) în toamna anului trecut (am semnat contractul de vânzare cumpărare), m-am mutat înainte de venirea iernii. Nu am semnat încă procesul verbal de predare-primire (recepția apartamentului), urmează să semnez la un moment dat (au mai fost lucruri de reparat prin apartament).

După ce au venit ninsorile, am constatat că izolația terasei de deasupra apartamentului nu este bine făcută și că se infiltrează apă când se topește zăpada. Am adus asta la cunoștiința dezvoltatorului (verbal), a venit, a constatat și a promis că o să găsească o soluție pentru reparare.

Nu am motive să cred că dezvoltatorul nu va remedia situația, dar aș vrea să știu cum să procedez ca să fiu acoperit din punct de vedere legal, în caz că nu se rezolvă problema?

Mă gândesc că ar fi bine să nu semnez recepția apartamentului, având cunoștiință de problema cu terasa. Ce altceva aș putea face? Cum să procedez dacă văd că problema n-a fost remediată într-un termen rezonabil sau dacăn-a fost remediată corect (asta o să văd atunci când o să plouă mai tare) ?

Vă mulțumesc!
Buna ziua,

Urmeaza sa semnez un antecontract de vanzare-cumparare pentru a achizitiona un apartament dintr-un imobil aflat in constructie.

Am o nelamurire referitoare la relatia dintre terenul pe care se afla construit blocul si apartament, fiindca am auzit tot felul de povesti prin care oameni au cumparat apartamente si s-au trezit ca trebuie sa plateasca chirie pentru terenul de sub bloc, proprietarilor terenului.

Am nevoie de vreo clauza in antecontract care impune dezvoltatorului (proprietarului terenului) sa-mi transfere vreun drept de folosinta sau ceva similar pe cota parte din terenul de sub bloc? (pentru a evita situatia mentionata mai sus, cu chiria - care, sincer vorbind, nu stiu cat de adevarata e, dar mai bine intreb chiar daca suna stupid :) )

Va multumesc!