avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Activitate Florea Iulia

Activitate Florea Iulia

nu e vina lui ca a cumparat ceva fara acte la notar? de ce s-a realizat vanzarea cumpararea cu acte de mana in 2020?
multumesc frumos.
Bunica a decedat inaintea bunicului, in 1996 si nu s-a facut succesiune, iar terenul e doar pe numele bunicului.
Alte bunuri nu sunt, casa si terenul de langa casa au fost acordate prin contract de vanzare cumparare cat timp erau in viata.
Multumesc inc ao dat apentru raspunsuri.
Buna ziua
Bunicul meu a decedat in anul 1999. Exista un titlu de proprietate pe mai multe bucati de teren, in total 5,46 hectare. Titlul de proprietate este pe numele dumnealui.
A avut 2 copii- mama mea care traieste si un fiu, fratele mamei, care a decedat si care a avut la randul lui 2 copii. Unul dintre acesti nepoti ai bunicului a administrat terenul, a platit impozitul, s a folosit de teren, a incasat banii de la APIA, etc, a fost in fapt in posesia terenului. Nu s-a facut succesiunea pana in prezent.
Mama mea doreste acum, dupa 21 de ani de la decesul tatalui ei, sa deschida succesiune.
1. Ce acte sunt necesare pentru succesiune?
2. Poate sa solicite mama deschiderea succesiunii si nepotii ( ceilalti mostenitori legali) sa fie impotriva? Se poate aplica uzucapiunea in favoarea celor care s-au folosit de teren pe aceasta perioada?
3. Pentru teren exista titlu de proprietate dar nu este intabulat si nu are cadastru. Este acesta un impediment pentru discutarea succesiunii?
4. Cum se imparte legal terenul intre mostenitori?
5. Se plateste o taxa suplimentara pentru ca s-a intarziat atat de mult succesiune?

Multumesc

Va multumesc