avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1845 soluții astăzi
Forum Activitate aldeaelena

Activitate aldeaelena

Răspuns la discuția infiintare poprire salariu
inleg ca aceiasi poprire poate fi trimisa la angajatori diferiti,unde are contracte de munca salariatul? multumesc
Un salariat are mai multe contracte de munca .
in situatia in care nu achitat un credit ,aceiasi poprirea poate fi infiintata la toate locurile de munca ?
este vorba despre o executare a garantiei
angajatorul a depus garantia in banca pe numele gestionarului,in cazul producerii unei pagube pentru executarea garantiei banca solicita titlu executoriu .
ma gandeam ca in varianta in care salariatul recunoaste paguba ( nota de constatare),acordul salariatului poate fi autentificat la notar dupa care se solicita prin instanta investirea cu formula executorie? mii de multumiri
mii de multumiri.cum se poate obtine in acest caz titlu executoriu?in baza acordului salariatului autentificat la notar?,
da ,asa este .dar situatia este urmatoarea : angajatorul a retinut garantie gestionarului pe care a depus-o in banca ,in situatia in care gestionarul provoaca o paguba , este de acord prin nota de constatare ,angajatorul vrea sa-si recupereze paguba din garantie,dar banca solicita titlu executoriu ,asta este marea mea nedumerire .
daca acest acord se incheie la notar poate constitui titlu executoriu?
ulterior sa fie investit cu formula executorie prin instanta ,este posibil?
sunt de acord .dar este vorba despre o executare a garantiei
angajatorul a depus garantia in banca pe numele gestionarului,in cazul producerii unei pagube pentru executarea garantiei banca solicita titlu executoriu .
ma gandeam ca in varianta in care salariatul recunoaste paguba ( nota de constatare),da un angajament de plata acesta sa poate fi investit cu formula executorie de catre juidecatorie astfel incat sa fie valabil pentru banca .este corect? mii de multumiri
In cazul producerii de pagube pentru a executa garantia depusa in banca, banca solicita titlu executoriu .
ce pot face in acest caz? , angajatul recunoaste ca a produs paguba ,este de acord sa i se retina din garantia constituita .
inteleg ca judecatoria va investi acest angajament cu formual executorie?
multumesc
angajamentul de plata al unui salariat constituie titlu executoriu?
conform preverilor art 32 din Legea 22/1969 "- La constatarea unei pagube în gestiune, persoana rãspunzãtoare poate sã-si ia un angajament scris pentru acoperirea acesteia; angajamentul scris constituie titlu executoriu "
Codul de procedura civila Art. 641. - (1) Titlurile executorii, altele decât hotãrârile judecãtoresti, pot fi puse în executare numai dacã sunt învestite cu formulã executorie.
(2) Cererea de învestire cu formulã executorie se solutioneazã de judecãtoria în circumscripþia cãreia se aflã domiciliul sau sediul creditorului
Din cele anterior mentionate rezulta ca angajamentul de plata trebuie investit cu formula executorie prin judecatorie?
in baza acestui titlu executoriu se poate executa garantia depusa in numele salariatului la banca?