3 ianuarie este data la care a fost cea mai tardiva comunicare a hotararii............pana la ce data se poate ataca prin posta ? Daca data postei prin care s-a atacat hotararea este 3 februarie, dar data la care a fost inregistrata cererea este 6 februarie se mai considera in termen ?
Art. 17. [informarea cu privire la clauzele contractului de munca]
(1) Anterior incheierii sau modificarii contractului individual de munca, angajatorul are obligatia de a informa persoana selectata in vederea angajarii ori, dupa caz, salariatul, cu privire la clauzele esentiale pe care intentioneaza sa le inscrie in contract sau sa le modifice.
(2) Obligatia de informare a persoanei selectate in vederea angajarii sau a salariatului se considera indeplinita de catre angajator la momentul semnarii contractului individual de munca sau a actului aditional, dupa caz.
(3) Persoana selectata in vederea angajarii ori salariatul, dupa caz, va fi informata cu privire la cel putin urmatoarele elemente:
................
d) functia/ocupatia conform specificatiei Clasificarii ocupatiilor din Romania sau altor acte normative, precum si fisa postului, cu specificarea atributiilor postului;
Adaugarea doar a doua atributii intra in modificarea fisei postului, dar nu cred ca este de natura sa schimbe felul muncii .
Aceste 2 atributiuni au fost ale altei meserii ani de zile si inca mai apartin unor angajati cu meseria respectiva. Introducerea celor 2 atributiuni la noua meserie-a mea este ceva nou pentru institutie.
Cele 2 sarcini apartineau altui fel al muncii, adica altui angajat cu alta profesie, restul atributiilor........sa zicem ca desi locul de munca este altul si se face altceva......se incadreaza in vechea fisa de post semnata.
Constituie modificare a contractului de munca si introducerea a doar 2 atributii noi, care apartineau altei functii a colegului pe care il inocuiesc si apartin si in continuare altei functii-a colegului de pe alta tura ?
Din cele scrise mai sus rezulta ca s-a schimbat felul muncii? As vrea sa fiu sigur cand atac decizia in tribunal, sa am sanse mari decastig in instanta.
Exista in contractul de munca, dupa numele partilor si inaintea locului de munca un punct numit "obiectul contractlui". Dupa modificarea atributiilor este complet altceva. In art.17 al Codului muncii acest punct "obiectul contractului" nu se regaseste dar scrie ca modificarile contractului de munca se refera la CEL PUTIN URMATOARELE ELEMENTE si urmeaza enumerarea.
In schimb lipsesc criterii de evaluare-art.17 litera e) si litera m) indicarea contractului colectiv din contractul de munca si cred ca erau obligatorii a fii cuprinse intrucat este intocmit ulterior anului 2003.
Daca in contractul de munca se specifica in dreptul locului de munca denumirea institutiei si nu un anume compartiment sau serviciu din cadrul institutiei, se mai considera schimbare a locului de munca mutarea dintr-un compartiment in altul din cadrul aceluiasi serviciu? Cel mutat are alte atributii dar aceeasi functie ramasa ca inainte de mutare. A preluat atributiile altei functii.
Constituie modificare a contractului de munca si introducerea a doar 2 atributii noi, care apartineau altei functii a colegului pe care il inocuiesc si apartin si in continuare altei functii-a colegului de pe alta tura ?