De ce, e parcata la fel de legal cum o parca si ea, langa casa.
Plus ca masina a fost parcata langa casa in timpul deplasarii in concediu, iar ulterior nu mai porneste.
Deci nu are ea nevoie de explicatii ca sa se opreasca din vandalizare.
Politia de ce nu o opreste sa faca o ilegalitate?
Daca facea el fix la fel, iar primea interdictie din partea ei fix pentru aceleasi motive.
Ce nu-i corect, nu-i corect.
Logodnicul meu are proces pe rol pentru partaj casa, proprietate comuna, cu fosta concubina, inca dinainte sa fim noi un cuplu, de un an jumate.
In acest timp am primit sute de mesaje scrise pe telefon in care il denigreaza, probabil incercand sa ne desparta. Nu am facut plangere de hartuire desi am tot prevenitgo, in final a inteles si a incetat, probabil vazand ca am dovezi impotriva ei.
Povestea e lunga.
Acum, de 3 saptamani, logodnicul a parcat masina langa casa cu pricina si ea pune sub stergator foaie cu mesaj in care se victimizeaza ca el si complicii lui ii vor casa(inca nu s-a decis partajul).
De pe aceeasi casa ea are montata camera de supraveghere in curtea comuna( ea ramanand in casa cu fiica din casatoria anterioara, in timp ce lui i se interzice prin procese de interdictie intrarea in casa).
Se leaga de tot felul de motive si mi se pare ca i se acorda prea usor aceste interdictii( ultima oara pentru ca a mutat el un suport de flori din calea accesului comun catre apartamentul lui proprietate personala in acelasi imobil.
Ca sa se apere si sa evite eventuale alte acuzatii frante si contrafacute( curios ca nu aduce si nu i se cer dovezi, dar ea primeste interdictii pentru el, tinandu-l la distanta de casa, acum chiar si de propriul lui apartament), el a trimis de 5 ori prieteni care au montat pentru el o camera de filmat de pe aceeasi casa catre aceeasi curte comuna. De fiecare data, imediat ce ea a constat a vandalizat camera si in final a furat-o.
El a pus camera ca sa supravegheze bunurile din casa ramase, sa nu dispara, si preventiv pentru faptul ca fiica adolescenta a aparut sumar imbracata in fata apartamentului lui si sa nu i se insceneze ceva, va dati seama!
Am cunoscut-o si am inteles cum procedeaza si-l inteleg!
Politia nu a facut mai nimic, el a tot reclamat, dar degeaba, se pare. Ba chiar spun ca nu au echipaj.
Acum ea posteaza mereu dupa ce trec pe la masina si iau foaia denigratoare si imediat ea pune alta.
Politia iar nu face nimic la reclamatiile lui.
Nu exista nicio procedura prin care sa fie lamurita ca vandalizeaza autoturismul personal al altcuiva?
Politia nimic, nimeni nu-i da lui o solutie sa se apere.
Daca ea s-ar plange ca el ii vandalizeaza camera de supraveghere sau ca a disparut camera sau ca ii pune el mesaje pe masina... va dati seama ca ar primi interdictie el pentru teama provocata. Ea fiind femeie abuzeaza. Si cred ca e abuz si din partea autoritatilor.
Ea distruge si fura camera lui( noi credem ca a vrut cardul de memorie ca sa vada ce dovezi are el ca aduce ea barbati in casa comuna, el fiind in interdictie sau sa gaseasca dovada cine a instalat camera, ea crezand ca el incalca interdictia) si el nu s-a atins de camera ei, nici macar nu trece pe strada, respecta interdictia de 100 m, pentru alte procese anterioare cand conflictul era la inceput.
Acum ea il provoaca sa faca greseli si ceruse in instanta sa-i dea 1 an interdictie, dar nu are dovezi de temere din partea lui.
Incerc sa gasesc o lege care sa-i lasam mesaj pe masina in locul hartiei ei prin care sa inteleaga ce face si ca vandalizeaza bunul proprietate personala al altei persoane, pe loc public.
Va rog sa ma ajutati sa gasesc legea cu care ea sa se convinga sa nu-i mai vandalizeze proprietatile lui personale: camera de supraveghere si masina parcata in strada langa casa.
Peste Tribunal si Judecatorie, nimeni nu-i verifica cum isi fac treaba? Logodnicul a constatat judecatoare tinere care nu cunosteau dosarul, dar au decis interdictie.
Se produc abuzuri sau malpraxis, cum putem gasi peste aceste institutii adevarul?
Va mulțumesc anticipat.
Succesiune dupa 22 ani.
In 1998 m-am casatorit, au urmat 2 fii, iar in 2012 am ramas vaduvaa 27 ani cu copil de 4 ani, respectiv 3 luni. Am ramas cu cei 2 copii, un certificat de deces si actele personale ale raposatului printre care o copie a Contract v-c apartament. Raposatul era coproprietar apartament impreuna cu sora lui mare si cumnatul( cote de 50% raposatul si 50% cumnata si sotul ei). La momentul tranzactie cega de-a 2-a sora era maritata si mutata, deci nu apare in contractul apartamentului.
La decesul aotului migau spus ca nu facem succesiune atata timp cat traieste soacra si locuieste in apartament( eu parasind apartamentul cu copiii inaintea decesului sotului). Asadar acum 2 ani jumate, abia, moare soacra.
Fii mei ai crescut majori si dorim sa facem succesiunea dupa tatal lor, insa coproprietarii( cumnata si sotul) sunt stabiliti in strainatate, a fost pandemie si tot nu au venit pentru succesiune.
Am fost linistita, nu am vrut discutii in contradictoriu, fii mei s-au mutat pe rand in apartamentul cu pricina, necesita investitii, dar cumnatii au spus ca nu vor decat sa "incheie socotelile cu Romania", asadar nu contribuie la investitii, sa facem cum consideram.
Ca vor sa vina si sa vanda apartamentul, iar fiul meu va trebui sa-si gaseasca chirie.
Am investigat si am intrebari:
- apartamentul nu a fost intabulat, apare proprietar Statul Roman, iar eu nu pot investi in intabulare fara un scop, caci inteleg din afirmatiile lor ca se cred doar ei proprietari din motivul ca plata in 1993 a facut cumnata, raposatul fiind atunci fara venituri 18 ani). Intrebare: mai poate azi sa se considere proprietari cumnata si sotul si sa excluda raposatul din contract v-c pe motiv ca ei au achitat in 1993 suma apartamentului?
- fara prezenta lor sau imputernicirea lor nu pot obtine certificat de mostenitor,?! caci ar trebui sa fie ei de acord ca suntem mostenitori, asta la un notar.?
- nepoata dupa cealalta cumnata(intre timp decedata) sustine ca au drept de mostenire dupa raposat, in calitate de nepoti dupa unchiul decedat!?
- teama mea este ca atunci cand vin in Romania cumnatii coproprietari sa nu poata face intabularea si vanzarea apartamentului fara ca noi sa stim si sa ne trezim pe dinafara!
Intrebare: e posibil sa tranzactioneze vanzarea apartament fara sa se izbeasca de decesul raposatului si de urmasii lui?
- in calitate de sotia raposatului as dori sa cedez partea mea celor 2 fii, dar ma tem(din cate am mai citit) ca nu va fi avantajos la calcularea cotelor. Si mai exact, de fapt, pana la urma in ce cote vom mosteni eu si cei 2 fii, daca vin si nepotii dupa cealalta cumnata decedata? sau daca raposatul are urmasi... mai concureaza alti mostenitori din partea sorei raposatului si respectiv sora coproprietara la apartament?
- daca cumnatii coproprietari nu vin in tara sa solutionam succesiunea, ce fac eu si fii mei? cum ii determinam, caci de locuit e deficitar apartamentul si necesita investitii, apoi sa investim si ne trezim ca vin candva sa vanda poate ne e defavorabil cu finantele.
Cum sa procedez cu ei sa-i mobilizez astfel sa nu-i inraiesc, caci sunt suspiciosi si dificili si nu vreau sa incepem conflict. Cum sa-i abordez astfel cat sa obtinem mobilizarea lor, caci fara sa le fie in interes si avantaj, tre sa prezinte interes real lor, altfel nu fac ei niciun efort pentru buna noastra stare. Deci cum ii mobilizez ca sa-i fac sa inteleaga ca trebuie incheiata situatia aceasta si sa nu ramanem asa pana la urmatoarea generatie. Mulțumesc.
Din dorinta de a fi succinta, sper ca am descris cu claritate situatia.
Revin dupa 3 ani, cand ma plangeam ca dupa 10 ani vaduva cu doi copii minori, ma recasatoresc si nasc al 3-lea copil, iar sotul proaspat nu este angajat si ramane in concediu pt.ingrijirea copilului cei 2 ani.
Eu continui sa muncesc, fiind unicul angajat si traim timp de 3 ani din salariul meu si 2 pensii de urmas ale fiilor mari.
Intelegerea verbala cu sotu a fost ca banii primiti pt. bebe timp de 2 ani sunt investiti in reparatie imobiliara in subsolul casei matusii soacrei mele (unde el petrecea cam 3 nopti si zi de zi pt.intretinerea ei in vederea mostenirii dupa moarte) cu scopul construirii locatiei noii sale activitati de editura, cand va termina concediul ingrijirii bebe.
Deci, nu vine cu bani acasa si nici pe cei ai copilului nu-i primesc. Trec primii 2 ani si el nu termina renovarea, apoi vine si ma ajuta la serviciu cu curatenie in camere, platit din buzunar, ca sa-si investeasca in masina si in curs de ghid national timp de 7 luni.
Acasa primii trei ani am platit intretinere si utilitati pt.5 persoane fara ca el sa contribuie financiar.
Dupa cei 3 ani cand a inceput sa produca financiar mi-a platit timp de alti 3 ani doar o persoana si jumatate din cheltuielile cu intretinerea si utilitati si acum si gradinita. Anterior 1 an de cresa l-am platit eu, caci el nu avea.
Anul trecut a strans bani separat si a cumparat un aspirator de 9500 lei, contrar acordului meu, desi el nu folosea aspiratorul in casa, aceasta fiind sarcina celor doi fii mari. Apoi de Paste a plecat singur in concediu 2 saptamani in strainatate cu cumnatul meu, fara sa ma consulte, avea bani stransi, am martori familia lui si copii mei la masa cum a decurs discutia.
Avand in vedere acestea am anuntat intentia de a ma separa de el si deoarece mi s-a adus la cunostinta ca in 2 luni trebuie sa parasesc apartamentul soacrei mele am anuntat ca voi avea nevoie de bani si nu voi mai plati cheltuielile casei, deci s-o faca el deoare a dovedit ca e foarte bine cu banii, doar in propriul interes. O luna m-a amenintat ca nu plateste nimic si raman fara gaz si lumina. In final a plecat la matusa soacrei si m-a lasat cu copii. Am plecat in apartamentul parintilor mei si am pornit de acord divortul stabilind pensia de 600 lei lunar.
Doresc sa recuperez din cheltuielile facute(si cu alte ocazii, substantial) din timpul casatoriei cand el nu producea caci mutarea grabita mi-a produs datorii pe care as putea sa le acopar din recuperare.
El ameninta ca daca fac asta aduce dovezi de venit minim si nu mai primesc cei 600, dar instanta poate primi, daca cere, dovada provenientelor banilor lui in ultimii ani. Acum in divort fiind s-a apucat de schimbat poarta la matusa, bineinteles ca va zice ca din banii ei, dar 6 ani nu a facut nimic fara banii nostri sub diverse pretexte.
Doresc sa va ver sa ma sfatuiti daca am sanse sa obtin ce e corect din timpul casatoriei noastre avand in vedere ca altfel decat extrase bancare si emailuri si marturua copiilor mari, nu se poate dovedi, decat ce stim noi ca am trait si ce am povestit in decursul anilor celor apropiati inclusiv nasii de cununie, plrieten cu el. Familia lui, desi ma plangeam nu faceau nimic ca sa nu se certe cu el, dat stiu adevarul.
Multumesc de pareri, m-ati desunflatsi nu este corect din partea legii, practic sunt fara aparare.Tocmai am mai citit pe forum si am inteles ca daca nu este angajat, legea stabileste un procent din salariul minim pe economie drept pensie alimentara, daca nu are de unde plati , peste ceva vreme il reclam si il executa silit. Intre timp poate deveni proprietarul mostenirii sau se angajeaza si produce un salariu.. Macar de mi-ar acoperii cheltuielile cu chiria si tot as fi independenta de constrangeri si obligatia de a tolera parazitul, nu? Gresesc?
De dat in judecata soacra ....o sa zica ca am folosit apartamentul fara plata unei chirii lunare.
In timpul sederii in apartamentul ei si sotului am platit utilitati , intretinere si a beneficiat de exact tot, la fel. Toate acestea fara a contribui cu bani. Deci dau in judecata si pe sot sa-mi plateasca partea lui si jumate din a copilului nostru ! Asa vad logic.
Eu nu vreau sa iau la bani marunti ce afost, am suportat cat am putut sperand in redresarea situatiei materiale a intregii familii, ceea ce inteleg este ca sotului ii este foarte confortabil sa traiasca la matusa jumate de saptamana sa aibe caldura, mancare, bere un bidon pe zi si tigari, am vazut ca acolo isi cumpara mancare care eu nu-mi pot permite cu copii acasa.
Apoi restul saptamanii vine acasa, lanoi, unde gaseste confortul, se spala, spalam rufele toti la gramada, mananca cu noi. Ce nu-i pot reprosa si pentru caream acceptat o compensare a situatieieste ca , pune rufe la spalat, le duce la uscatorie, gateste daca il rog, desi nu avem gusturi la fel si uneori avem discutii, si se comporta bine cu copilul.Atat toata contributia, daca este ceva de reparat in casa mai intai ne certam ca sa-l conving de ce este nevoie sa facem "prostia" respectiva, apoi face pe jumatate si chem pe cineva cu plata sa termine sau sa faca in locul lui.
Mai are si dependenta de joc pe internet si sta cu orele si devine nervos. Am avut episoade cu musafiri in casa cand ne-a lasat in sufragerie si s-a dus la joc ca era ora .
Consider ca nu este un exemplu din anumitepuncte de vedere pentru copii si nu ma ajutaprezenta lui.
Dupa 10 ani de vaduvie singura cu 2 copii am vazut cum ma pot descurca, la inceput el a vrut sa-si scimbe viata si ce a promis nu a realizat....
Daca as aveaunde sa stau si sa nu ma dea nimeni afara ca este proprietatea lui, m-as descurca singura.
Soacra este unic proprietar, e divortata si locuieste cu socrul in alt apartament, tot unic proprietar.
In cazul meu, legea nu ma poate sustine sa-mi cresc copilul, departe de sotul care il intretin, deci tot eu unica din familie care intretin material trebuie sa ma descurc?
Nasterea unui copil nu avantajeaza in nici un fel mama? pentru ce contributie are tatal aceleasi drepturi cu mama, in cazul meu, ba mai mult, va avea mostenita o casa de unde ma va da el afara daca nu-mi convine sa-l intretin in continuare? Astfel lege este cea care incurajeaza in acest caz tatal sa nu lucreze, sa nu contribuie la cresterea educarea si tratarea copilului cand e bolnav.
De aceea nu se mai fac casatorii, pentru ca dupa ce intervine un copil in cuplu totul este defavorabil mamei si copilului.
Si daca divortam, ce-i ofera un asemenea tata fiului?Boala netratata, neplata gradinita si cheltuieli scolare, caci stim sistemul de invatamant cum este, eu asta fac cu ceilalti doi minori, singura, dar toti acesti 13 ani de cand a murit tatal lor am avut o pensiede urmas, totusi.
Mai fericita si linistita este o mama vaduva decat divortata.
Recasatorita de 4ani, cu copil 3ani, locuim impreuna in apartamentul soacrei actuale cu ceilalti 2 copii (din casatoria mea anterioara si ramasa vaduva timp de 10 ani).In acesti 4ani actualul sot a beneficiat de banii pentru intretinerea copilului pana la 2 ani dupa care pana in prezent nu s-a mai angajat.Eu am intretinut casa pentru 5 persoane si investitii de reparatii in casa soacrei unde locuim, mancare, primul an de cresa al copilului, mancare, utilitati.
Sotul petrece mai mult de jumatate de saptamana la o matusa in varsta, a soacrei, care ii va da acea casa cu teren drept rasplata pentru ingrijire.
Acum, nemaintelegandu-ne am sugerat sotului sa se mute la matusa si sa ma lase in pace in apartament cu copii pana va fi nevoie sa-l vanda soacra.
Nu vrea zicand ca e casa lui si asta si va fi tot a lui si cea a matusii.
Eu doresc sa-l scot din dreptul de tata daca in urma unui divort legea nu ma ajuta cu nimic, nu am dupa ce pensie alimentara, il intretin, la matusa il intretine, are bani de tigari si bere in fiecare seara, dar nu de paine sau alta mancare.
Are 40 de ani, ce fac cu el cand batrana nu va mai fi, sau chiar si soacra? O sa-l intretin ca pe copii?
Doresc sa aflu cum ma ajuta legea si cand cronologic sa am asigurata o locuinta independent de prezenta lui si fara decizia soacrei care tine cu el.
E tata bun pentru copil, dar nu-i acopera nici o necesitate materiala, educatie, mancare.Banii luati timp de 2 ani pentru ingrijire nu i-a dat in casa, i-a investit la subsolul casei matusii in vederea unei afaceri proprii, care nu s-a concretizat nici in prezent si spatiul amenajat e deteriorat de mucegai si fara grup sanitar, macar sa-l fi inchiriat sa recupereze banii copilului.
Daca legea nu ma lipseste de el si de obligatia de a depindr mereu de o semnatura pentru gradinita si scoala, macar doresc sa am o locuinta de unde sa nu ma dea afara nimeni si sa-mi cresc cei 3 copii.