avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mostenire, divort, copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mostenire, divort, copil minor

Recasatorita de 4ani, cu copil 3ani, locuim impreuna in apartamentul soacrei actuale cu ceilalti 2 copii (din casatoria mea anterioara si ramasa vaduva timp de 10 ani).In acesti 4ani actualul sot a beneficiat de banii pentru intretinerea copilului pana la 2 ani dupa care pana in prezent nu s-a mai angajat.Eu am intretinut casa pentru 5 persoane si investitii de reparatii in casa soacrei unde locuim, mancare, primul an de cresa al copilului, mancare, utilitati.
Sotul petrece mai mult de jumatate de saptamana la o matusa in varsta, a soacrei, care ii va da acea casa cu teren drept rasplata pentru ingrijire.
Acum, nemaintelegandu-ne am sugerat sotului sa se mute la matusa si sa ma lase in pace in apartament cu copii pana va fi nevoie sa-l vanda soacra.
Nu vrea zicand ca e casa lui si asta si va fi tot a lui si cea a matusii.
Eu doresc sa-l scot din dreptul de tata daca in urma unui divort legea nu ma ajuta cu nimic, nu am dupa ce pensie alimentara, il intretin, la matusa il intretine, are bani de tigari si bere in fiecare seara, dar nu de paine sau alta mancare.
Are 40 de ani, ce fac cu el cand batrana nu va mai fi, sau chiar si soacra? O sa-l intretin ca pe copii?
Doresc sa aflu cum ma ajuta legea si cand cronologic sa am asigurata o locuinta independent de prezenta lui si fara decizia soacrei care tine cu el.
E tata bun pentru copil, dar nu-i acopera nici o necesitate materiala, educatie, mancare.Banii luati timp de 2 ani pentru ingrijire nu i-a dat in casa, i-a investit la subsolul casei matusii in vederea unei afaceri proprii, care nu s-a concretizat nici in prezent si spatiul amenajat e deteriorat de mucegai si fara grup sanitar, macar sa-l fi inchiriat sa recupereze banii copilului.
Daca legea nu ma lipseste de el si de obligatia de a depindr mereu de o semnatura pentru gradinita si scoala, macar doresc sa am o locuinta de unde sa nu ma dea afara nimeni si sa-mi cresc cei 3 copii.




Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:53, 22 Octombrie 2015
Pt investitii, va trebui sa o actionati in instanta pe soacra.
Nu veti obtine un drept de proprietate, iar autoritatea parinteasca o veti exercita in comun cu tatal, aveti dreptul la pensie raportata la salariul minim pe ec daca nu munceste.
Din casa in care locuiti, sotul nu are nicio cota, soacra e unic proprietar ? Nu a avut sot ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Soacra este unic proprietar, e divortata si locuieste cu socrul in alt apartament, tot unic proprietar.
In cazul meu, legea nu ma poate sustine sa-mi cresc copilul, departe de sotul care il intretin, deci tot eu unica din familie care intretin material trebuie sa ma descurc?
Nasterea unui copil nu avantajeaza in nici un fel mama? pentru ce contributie are tatal aceleasi drepturi cu mama, in cazul meu, ba mai mult, va avea mostenita o casa de unde ma va da el afara daca nu-mi convine sa-l intretin in continuare? Astfel lege este cea care incurajeaza in acest caz tatal sa nu lucreze, sa nu contribuie la cresterea educarea si tratarea copilului cand e bolnav.
De aceea nu se mai fac casatorii, pentru ca dupa ce intervine un copil in cuplu totul este defavorabil mamei si copilului.
Si daca divortam, ce-i ofera un asemenea tata fiului?Boala netratata, neplata gradinita si cheltuieli scolare, caci stim sistemul de invatamant cum este, eu asta fac cu ceilalti doi minori, singura, dar toti acesti 13 ani de cand a murit tatal lor am avut o pensiede urmas, totusi.
Mai fericita si linistita este o mama vaduva decat divortata.
De dat in judecata soacra ....o sa zica ca am folosit apartamentul fara plata unei chirii lunare.
In timpul sederii in apartamentul ei si sotului am platit utilitati , intretinere si a beneficiat de exact tot, la fel. Toate acestea fara a contribui cu bani. Deci dau in judecata si pe sot sa-mi plateasca partea lui si jumate din a copilului nostru ! Asa vad logic.
Eu nu vreau sa iau la bani marunti ce afost, am suportat cat am putut sperand in redresarea situatiei materiale a intregii familii, ceea ce inteleg este ca sotului ii este foarte confortabil sa traiasca la matusa jumate de saptamana sa aibe caldura, mancare, bere un bidon pe zi si tigari, am vazut ca acolo isi cumpara mancare care eu nu-mi pot permite cu copii acasa.
Apoi restul saptamanii vine acasa, lanoi, unde gaseste confortul, se spala, spalam rufele toti la gramada, mananca cu noi. Ce nu-i pot reprosa si pentru caream acceptat o compensare a situatieieste ca , pune rufe la spalat, le duce la uscatorie, gateste daca il rog, desi nu avem gusturi la fel si uneori avem discutii, si se comporta bine cu copilul.Atat toata contributia, daca este ceva de reparat in casa mai intai ne certam ca sa-l conving de ce este nevoie sa facem "prostia" respectiva, apoi face pe jumatate si chem pe cineva cu plata sa termine sau sa faca in locul lui.
Mai are si dependenta de joc pe internet si sta cu orele si devine nervos. Am avut episoade cu musafiri in casa cand ne-a lasat in sufragerie si s-a dus la joc ca era ora .
Consider ca nu este un exemplu din anumitepuncte de vedere pentru copii si nu ma ajutaprezenta lui.
Dupa 10 ani de vaduvie singura cu 2 copii am vazut cum ma pot descurca, la inceput el a vrut sa-si scimbe viata si ce a promis nu a realizat....
Daca as aveaunde sa stau si sa nu ma dea nimeni afara ca este proprietatea lui, m-as descurca singura.
Practic nu este proprietatea lui, este proprietatea mamei lui asa ca statul nu are cum sa va atribuie dvs proprietatea ei (asa cum nu va poate atribui nici proprietatea vecinului sau a altcuival a intamplare).
Nici tatal nu are dreptul la casa respectiva, este tolerat acolo de mama lui.

Mamele nu au drepturi speciale pentru ca nasc (in afara de serviciile medicale speciale pe care le primesc la nastere), nici tatii nu au drepturi speciale. Fiecare au responsabilitati pe care inteleg sau nu sa si le respecte.

Puteti da in judecata sotul pentru plata unei pensii de intretinere pentru copil, insa daca nu lucreaza nu o sa va plateasca nimic ca nu are de unde.
Puteti sa lasati treburile casei si supravegherea copiilor in grija lui si sa mergeti dvs la serviciu pentru a intretine familia. Inteleg ca faceti deja asta.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimată Mihaela, degeaba ne lamentăm, astea sunt legile în Romania, privind drepturile şi obligaţiile părinţilor.
Dvs. aţi greşit că v-aţi mutat într-o proprietate a soţului; eu aşa sfătuiesc pe toată lumea: cumpăraţi-vă sau închiriaţi în comun, chiar dacă el sau ea are proprietate. Proprietatea poate fi închiriată, iar cuplul să locuiască în ceva comun.
În gospodărirea unei familii, fiecare contribuie cu cât poate şi cât e necesar, dar când intervine împărţeala, munca în gospodărie, timpul dedicat activităţilor casnice şi îngrijirii minorilor este trecut cu vederea. Proprietatea e a soacrei, nu puteţi pretinde să rămâneţi acolo.
Dacă domnul nu lucrează, nici pensie alimentară nu vedeţi.
Singura dvs. soluţie este să vă mutaţi în chirie, poate că ieşiţi mai bine cu chiria decât cu întreţinerea unui parazit cu drepturi.
Ultima modificare: Marți, 20 Octombrie 2015
Martonze, utilizator

Alte discuții în legătură

Mostenire LILI24 LILI24 Cat are dreptul la mostenire sotul meu daca tatal a decedat, daca o sa isi intretina mama supravietuitoare. Sotul meu mai are un frate. Doresc sa mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de ajutor!!!!!!! meli.alba meli.alba buna ziua,am si eu o problema si sper ca ma ve-ti putea ajuta cu un sfat. M-am casatorit recent,stau in casa socrilor,pana pot sa mi iau o locuinta,dar a ... (vezi toată discuția)
As putea sa am castig de cauza? eduard2001 eduard2001 Buna ziua, sunt casatorita de 7 ani si am un baietel de 6 anisori. Pana anul trecut in vara, am locuit cu sotul meu intr-un apartament care era proprietatea ... (vezi toată discuția)