avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1135 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mostenire, divort, copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mostenire, divort, copil minor

Recasatorita de 4ani, cu copil 3ani, locuim impreuna in apartamentul soacrei actuale cu ceilalti 2 copii (din casatoria mea anterioara si ramasa vaduva timp de 10 ani).In acesti 4ani actualul sot a beneficiat de banii pentru intretinerea copilului pana la 2 ani dupa care pana in prezent nu s-a mai angajat.Eu am intretinut casa pentru 5 persoane si investitii de reparatii in casa soacrei unde locuim, mancare, primul an de cresa al copilului, mancare, utilitati.
Sotul petrece mai mult de jumatate de saptamana la o matusa in varsta, a soacrei, care ii va da acea casa cu teren drept rasplata pentru ingrijire.
Acum, nemaintelegandu-ne am sugerat sotului sa se mute la matusa si sa ma lase in pace in apartament cu copii pana va fi nevoie sa-l vanda soacra.
Nu vrea zicand ca e casa lui si asta si va fi tot a lui si cea a matusii.
Eu doresc sa-l scot din dreptul de tata daca in urma unui divort legea nu ma ajuta cu nimic, nu am dupa ce pensie alimentara, il intretin, la matusa il intretine, are bani de tigari si bere in fiecare seara, dar nu de paine sau alta mancare.
Are 40 de ani, ce fac cu el cand batrana nu va mai fi, sau chiar si soacra? O sa-l intretin ca pe copii?
Doresc sa aflu cum ma ajuta legea si cand cronologic sa am asigurata o locuinta independent de prezenta lui si fara decizia soacrei care tine cu el.
E tata bun pentru copil, dar nu-i acopera nici o necesitate materiala, educatie, mancare.Banii luati timp de 2 ani pentru ingrijire nu i-a dat in casa, i-a investit la subsolul casei matusii in vederea unei afaceri proprii, care nu s-a concretizat nici in prezent si spatiul amenajat e deteriorat de mucegai si fara grup sanitar, macar sa-l fi inchiriat sa recupereze banii copilului.
Daca legea nu ma lipseste de el si de obligatia de a depindr mereu de o semnatura pentru gradinita si scoala, macar doresc sa am o locuinta de unde sa nu ma dea afara nimeni si sa-mi cresc cei 3 copii.

Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:53, 22 Octombrie 2015
Multumesc de pareri, m-ati desunflatsi nu este corect din partea legii, practic sunt fara aparare.Tocmai am mai citit pe forum si am inteles ca daca nu este angajat, legea stabileste un procent din salariul minim pe economie drept pensie alimentara, daca nu are de unde plati , peste ceva vreme il reclam si il executa silit. Intre timp poate deveni proprietarul mostenirii sau se angajeaza si produce un salariu.. Macar de mi-ar acoperii cheltuielile cu chiria si tot as fi independenta de constrangeri si obligatia de a tolera parazitul, nu? Gresesc?
Mihaela, oameni de acest tip găsesc metode de a fenta legea.De exemplu, chiar dacă moare soacra, nu-i necesar imediat să preia moştenirea.Sau azi preia moştenirea, mâine o vinde sau mai bine o donează. Dacă se angajează, poate să se angajeze cu jumătate de normă şi nimeni nu are dreptul să-i ia din bani dacă venitul e sub jumătatea venitului minim pe economie.
Dar am văzut şi alt caz, fiindcă mama a cerut 25% din venituri şi avea hotărâre în acest sens, omul a dus adeverinţe de venit pe 290 lei şi mama s-a ales cu 25% din ei X-( Cei din această sectă se învaţă unul pe altul.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
m-ati desunflatsi nu este corect din partea legii, practic sunt fara aparare

Nu ati avut o casa si nu aveti cum si de la cine sa primiti una, cat nu ati cumparat niciuna impreuna cu sotul. Ati investit in casa soacrei si pt confortul dvs ca familie, daca nu avea nici ea casa, ati fi platit chirie in alta parte.
Practic, sunteti in aceeasi situatia ca in urma cu 4 ani cand v-ati recasatorit, numai ca acum mai aveti inca un copil, cereti-i pensie tatalui pt el si mutati-va cu chirie sau la parinti sau unde ati locuit inainte, dupa cum e posibil si cu costuri mai reduse.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire LILI24 LILI24 Cat are dreptul la mostenire sotul meu daca tatal a decedat, daca o sa isi intretina mama supravietuitoare. Sotul meu mai are un frate. Doresc sa mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de ajutor!!!!!!! meli.alba meli.alba buna ziua,am si eu o problema si sper ca ma ve-ti putea ajuta cu un sfat. M-am casatorit recent,stau in casa socrilor,pana pot sa mi iau o locuinta,dar a ... (vezi toată discuția)
As putea sa am castig de cauza? eduard2001 eduard2001 Buna ziua, sunt casatorita de 7 ani si am un baietel de 6 anisori. Pana anul trecut in vara, am locuit cu sotul meu intr-un apartament care era proprietatea ... (vezi toată discuția)