avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Activitate AlexandraMatei31

Activitate AlexandraMatei31

Buna ziua, as dori sa ma ajutati cu o problemă si anume eu sunt angajată la o firmă de aproape 6 ani încadrată cu minim pe economie, însă nu stiu daca si cu studii superioare. Din februarie acestui an sunt in concediu medical 100% fiind operată de cancer. Se poate sti cum sa-mi calculez salariul lunar pe acest cod de indemnizație (14)? Deoarece pana acuma primeam o anume suma iar acuma se doreste sa mi se dea alta suma mai mica. As vrea sa stiu cat se primeste in cazul meu la salariul minim pe economie. Va multumesc
Răspuns la discuția Concubinaj
Buna ziua si multumesc pentru sfat, tot ce este posibil sa fie si aceasta o cauza.
Va multumesc frumos, nu stiam daca pot invoca acest lucru.
Toate bunurile i-au fost date din locuinta si pe langa aceste bunuri el mai doreste o suma foarte mare de bani la care nu doreste negociere. El doreste raspunsul meu afirmativ la cele solicitate de el iar eu asa ceva nu pot da, deoarece el a beneficiat de ele.
Are acte doveditoare luate din casa in urma plecarii lui si anume bonurile pastrate de mine si facturi. Insa tot ce este luat pe facturi in numele lui le-am cedat, restul sunt bonuri fiscale pe lavabila, parchet, gresie, faianta etc.
Va multumesc pentru sfat, insa el a plecat doar anul acesta in luna Iunie, iar bunurile au fost cumparate de ambele parti, chiar si de mama lui a contribuit,in potriva vointei mele. eu nu am fost de acord cu bunurile de la mama lui si nici cu banii primiti de la ea.Verbal am spus tot timpul acest lucru ca refuz sumele si bunurile de la ea. Iar in acest acesti 7 ani nu am stat sa scriem ce am luat unul si ce a luat celalat. Initial bunurile care eu le-am predat au fost cumparate de el si mama lui, dar restul de intretinerea locuintei a fost facuta de catre mine din veniturile mele, de unde el mai are pretentii de 14.000 Euro. In primii 4 ani de relatie eu am avut un salar de 2500 lei si bonuri pe cand el a avut doar 1000 lei.Veniturile nu se iau in calcul?
Multumesc frumos pentru informatii. Alte griji ar trebui sa-mi mai fac avand in vedere ca i-am cedat toate bunurile din casa? Eu pot solicita sa deschida proces cu mine si nu cu tatal meu, avand in vedere ca el cu mine a trait in concubinaj nu cu tatal meu?
Da, este pe numele tatalui meu, insa vrea sa-i intenteze tatalui meu si bunicii mele proces pe recuperare de bani investiti.
Discuție Concubinaj
Buna ziua,
Ma intereseaza daca, in caz de proces pe parte de partaj si investitie in locuinta care nu este pe numele meu sau al barbatului cu care am trait 7 ani de zile (2008-2015), intru in una din legile concubinajului.
Mai exact am trait 7 ani cu acest barbat in casa tatalui meu unde am investit amandoi,pastrand bonurile si facturile (o parte pe numele meu o parte pe numele lui), iar in urma despartirii el doreste sa ma dea in judecata invocand faptul ca doar el a investit si muncit in acea casa, cerand prin instanta o suma foarte mare de bani. Totodata in urma plecarii lui a luat toate bunurile din casa si mai vrea si bani.

Va multumesc pentru un scurt raspuns.