avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Concubinaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Concubinaj

Buna ziua,
Ma intereseaza daca, in caz de proces pe parte de partaj si investitie in locuinta care nu este pe numele meu sau al barbatului cu care am trait 7 ani de zile (2008-2015), intru in una din legile concubinajului.
Mai exact am trait 7 ani cu acest barbat in casa tatalui meu unde am investit amandoi,pastrand bonurile si facturile (o parte pe numele meu o parte pe numele lui), iar in urma despartirii el doreste sa ma dea in judecata invocand faptul ca doar el a investit si muncit in acea casa, cerand prin instanta o suma foarte mare de bani. Totodata in urma plecarii lui a luat toate bunurile din casa si mai vrea si bani.

Va multumesc pentru un scurt raspuns.
Cel mai recent răspuns: AlexandraMatei31 , utilizator 17:03, 22 Octombrie 2015
casa e pe numele tatalui dvs? daca e pe numele tatalui nu poate cere nimic pentru ca nu santeti proprietara
Da, este pe numele tatalui meu, insa vrea sa-i intenteze tatalui meu si bunicii mele proces pe recuperare de bani investiti.
1, fostul concubin poate solicita de la tatal dumneavoastra eventual doar investitiile facute in ultimii 3 ani de zileș
2. tatal dumneavoastra poate solicita pe cale reconventionala de la fostul concubin contravaloarea unei chirii lunare, tot pe ultimii 3 ani, pentru folosinta imobilului
Multumesc frumos pentru informatii. Alte griji ar trebui sa-mi mai fac avand in vedere ca i-am cedat toate bunurile din casa? Eu pot solicita sa deschida proces cu mine si nu cu tatal meu, avand in vedere ca el cu mine a trait in concubinaj nu cu tatal meu?
Mai bine negociati, caci termenul de prescriptie curge (cei 3 ani adica) de la data plecarii sale din imobil, iar chiria se putea solicita doar daca era pus in intarziere si nu ar fi fost, ca in realitate, o intretinere benevola prin asigurarea locuintei.
Contactati un avocat si intalniti-va la o masa de negocieri si vedeti ce anume a platit el si ce dv. si negociati.

Alte discuții în legătură

Concubinaj- cine mosteneste averea defunctului? alicevictoria1989 alicevictoria1989 Matusa mea a trait in concubinaj timp de 18 ani neavand niciun copil. Concubinul a murit recent.El avea un baiat care a decedat si el la scurt timp dupa tatal ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi am? iuliana0025 iuliana0025 buna ziua! va rog daca puteti sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns la situatia in care ma aflu si anume as vrea sa stiu ce drepturi am la casa in care am ... (vezi toată discuția)
Concubinaj - partaj carmen cucu carmen cucu Am trait timp de 12 ani in concubinaj . Mama mea mi-a dat 45.000 lei vechi acum 11 ani iar parintii lui 20.000 lei vechi pt a cumpara o casa cre a costat ... (vezi toată discuția)