avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ce drepturi am?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ce drepturi am?

buna ziua!

va rog daca puteti sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns la situatia in care ma aflu si anume as vrea sa stiu ce drepturi am la casa in care am locuit timp de 22 de ani in concubinaj.
mai exact eu am trait in concubinaj cu un barbat timp de 22 de ani in casa lui, acest barbat a murit acum 5 luni si eu inca mai locuiesc in acea casa,
mentionez faptul ca acest barbat cu care am trait are 1 baiat din prima casatorie si 5 nepoti ( copiii baiatului). eu nu am nici un fel de act facut pe casa in care am locuit ( casa era facuta cu femeia din prima casatorie) decat buletinul facut la adresa respectiva.

va rog daca puteti sa imi spuneti ce drepturi am eu in acest moment la aceasta casa?

multumesc si astept raspunsul dvs.
Cel mai recent răspuns: F.V. Strauß , Consilier juridic 14:00, 2 Februarie 2011
Nu aveti nici un drept.
nu aveti nici un drept de mostenitoare asupra bunurilor concubinului. Daca in acele bunuri dvs ati investit bani, atunci aveti dreptul de creanta impotriva mostenitorilor concubinului dvs. Mai pe romaneste: sa le cereti acestora sa va plateasca investitiile facute de dvs ptr conservarea mostenirii pe care acestiua au dobandit-o.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concubinaj- cine mosteneste averea defunctului? alicevictoria1989 alicevictoria1989 Matusa mea a trait in concubinaj timp de 18 ani neavand niciun copil. Concubinul a murit recent.El avea un baiat care a decedat si el la scurt timp dupa tatal ... (vezi toată discuția)
Drepturi după 18 ani concubinaj: cum se poate ridica certificatul de deces, și cine poate beneficia de moștenire dacă nu există rude de sânge? Robert2000 Robert2000 Tatal meu a trait in concubinaj cu o doamna 18 ani. Doamna a murit in urma cu 4 zile. Certificatul de deces nu i s a eliberat tatalui meu ptr ca este concubin. ... (vezi toată discuția)
Pretentii materiale Luminita10 Luminita10 buna, am multe nelamuriri si voi incerca sa explic cat mai bine situatia. Tatal a murit, suntem doi frati majori iar mama a cunoscut un alt barbat. Dupa ... (vezi toată discuția)