avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Activitate VladCalin

Activitate VladCalin

Buna ziua ! Am niste intrebari legate de zgomotul ambiental...

1. Primarul General poate fi acuzat de abuz in serviciu pentru ca elibereaza autorizatii pentru evenimente care depasesc ora 23.00 ? De exemplu artificii la ora 23.30 ?

2. Legat de Ordinul de Ministru 119 din 2014 privind nr de decibeli, cine trebuie sa masoare zgomotul la mine in locuinta din timpul concertelor ? Cine trebuie sa amendeze/monitorizeze nivelul de zgomot ?

3. Concertele au nevoie de autorizatii de la Directia de Mediu si Directia de Sanatate Publica Bucuresti privind zgomotul ?

4. Autorizatiile pt evenimente culturale in pietele publice sunt documente publice sau nu ? Mereu se fac repetitii fara nici un orar, desi stiu ca in autorizatii sunt trecute clar orele de repetitii (am primit un raspuns de la politie dupa 30 de zile). Putem avea acces la ele in avans ?

Multumesc foarte mult !
Buna ziua !

In urma unui incendiu de la parterul blocului, unde a ars un restaurant, ne-a fost afectata cladirea pe inca 1-2 etaje. Fostul chirias a disparut din tara, probabil Orient (a fost cautat si de "mascati", are multe afaceri dubioase), probabil firma cu restaurantul in faliment, etc.

Proprietarul, un fost mare sportiv, dar mic ca om, a aparut dupa vreo 2 ani de la incendiu si a refacut spatiul si l-a inchiriat unui nou restaurant, in ciuda protestelor asociatiei, cu amenintari gen "am bani si fac ce vreau" etc.

Primaria la un moment dat ne v-a soma sa reparam fatada cladirii.

Intrebare, se poate da in judecata proprietarul locatiei de la parter pentru recuperarea banilor pentru repararea cladirii ?

Multumesc.