avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Responsabilitate reparatie bloc, proprietarul sau ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Responsabilitate reparatie bloc, proprietarul sau chiriasul (care nu mai exista...) ?

Buna ziua !

In urma unui incendiu de la parterul blocului, unde a ars un restaurant, ne-a fost afectata cladirea pe inca 1-2 etaje. Fostul chirias a disparut din tara, probabil Orient (a fost cautat si de "mascati", are multe afaceri dubioase), probabil firma cu restaurantul in faliment, etc.

Proprietarul, un fost mare sportiv, dar mic ca om, a aparut dupa vreo 2 ani de la incendiu si a refacut spatiul si l-a inchiriat unui nou restaurant, in ciuda protestelor asociatiei, cu amenintari gen "am bani si fac ce vreau" etc.

Primaria la un moment dat ne v-a soma sa reparam fatada cladirii.

Intrebare, se poate da in judecata proprietarul locatiei de la parter pentru recuperarea banilor pentru repararea cladirii ?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 08:57, 23 Octombrie 2015
Puteti sa-l dati in judecata pe proprietarul spatiului dar inainte de a ajunge in instanta incercati si alte solutii: notificare scrisa catre proprietar si un memoriu catre primarie.
Acestea si mai ales rezultatele, raspunsurile, vor fi de folos atunci cand actionati in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie locuinta veche lauramelicov lauramelicov Am achizitionat recent etajul 1 si mansarda unei case vechi de 100 ani ce are spatii comerciale la parter. Imediat cum am semnat contractul de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, pentru o cladire p+ 2e + mansarda (nelocuibila), in ... Andrei253 Andrei253 Buna ziua, pentru o cladire P+ 2E + mansarda (nelocuibila), in incinta careia functioneaza 2 spatii comerciale (la parter) - restaurant (160 m2) si altul de ... (vezi toată discuția)
Spatiu locativ_primarie oana ristea oana ristea Buna ziua, Sunt proprietar pe o parte dintr-o cladire (fosta casa nationalizata), restul casei fiind a Spatiului locativ si utilizata ca locuinta sociala. ... (vezi toată discuția)