avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi

Marți, 15 aprilie, are loc evenimentul: Reges-Online - Care sunt noutățile și cum abordăm tranziția la noul registru de evidență a salariaților. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale achizitie locuinta veche
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

achizitie locuinta veche

Am achizitionat recent etajul 1 si mansarda unei case vechi de 100 ani ce are spatii comerciale la parter.
Imediat cum am semnat contractul de vanzare-cumparare cu fostul proprietar, am primit o notificare din partea proprietarilor spatiilor comerciale prin care ne atentioneaza ca trebuie sa demaram lucrarile de renovare si implicit de izolare a cladirii.
Evident, cladirea are probleme de izolatie si prezinta semne clare de infiltratii de apa foarte vechi.
Proprietarii ne ameninta deja cu actiune in judecata si exercita presiuni asupra mea
Ce pot face in aceasta situatie _?
Cel mai recent răspuns: Valeriu Chirita , Avocat 10:30, 2 Martie 2006
Spatiile comerciale sunt inchiriate de la dvs? Caci daca sunteti proprietar atunci ar trebui sa intretineti aceste spatii.(vedeti clauzelecontractelor de inchiriere,durata lor etc).
Daca acestia sunt proprietari la fel ca si dvs..atunci nu este in sarcina dvs sa renovati cladirea singur.
Scuze, acum am vazut ca acestia sunt proprietari....Atunci lucrarile de renovare, izolare etc ar trebui facuta la comun, nu doar de dvs.
conform carei legi? si daca deasupra unei parti a spatiului avem terasa, la lucrarile de izolatie a terasei trebuie sa participe si cel de dedesupt? am inceput deja lucrarile de izolare ale terasei, insa din cauza conditiilor meteo, le-am intrerupt. cum putem face proba faptului ca am imbunatatit deja, putem veni cu fotografii de inainte si de dupa? mentionez ca si nemultumitul proprietar a verificat acest lucru, insa bate din picior sa se faca mai repede izolatia completa.
reparatia partilor comune este in sarcina tuturor proprietarilor din condominiu. Iar terasa este parte comuna, afara doar daca o mai fi vreun acoperis intre parter si etajul 1 ;). La fel si fatada cladirii. Bineinteles insa ca fiecare proprietar va contribui proportional cu cota sa de proprietate.
Ultima modificare: Joi, 2 Martie 2006
George, Avocat
daca spatiile cu pricina sunt comune, cheltuielile legate de reparatii se suporta de catre toti proprietarii imobilului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Balconul este parte comuna ? cine plateste reparatiile ? cristel52 cristel52 Stau la et, 10 si am hotarat sa izolez terasa cu polistiren extrudat pe toata suprafata corespunzatoare ap; meu. Initial presedintele asociatiei de locatari ... (vezi toată discuția)
Terasa inchisa de proprietarul de la ultimul etaj, cine plateste izolarea terasei? Traian Guranoiu Traian Guranoiu Buna ziua Locuiesc intr-un bloc cu 3 etaje, un apartament pe etaj, locatarul de la etajul 3 a inchis terasa si o foloseste doar el nimic gresit pana ... (vezi toată discuția)
Peticire hidroizolatie, garantie lucrare zasul121 zasul121 Buna ziua, In urma reclamatiei proprietarilor de apartamente de la ultimul etaj cu privire la infilitrari din cauza hidroizolatiei veche ( reabilitata in urma ... (vezi toată discuția)