avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Activitate bad_mar

Activitate bad_mar

Răspuns la discuția Indreptare eroare materiala
Multumesc pentru rspuns.
Buna seara,

Tatal meu (decedat) a cumparat in anul 1974 un apartament dintr-un imobil (casa) si la momentul respectiv i s-a acordat in folosinta pe toata durata existentei constructiei, suprafata de 47 mp in indiviziune. In anul 1992, in baza legii 18 art. 35, alineatele 2 si 3, a solicitat primariei reconstituirea dreptului de proprietate pentru suprafata de 47 mp. La momentul respectiv, primaria municipiului a inaintat prefecturii un referat spre aprobare insotit de un tabel anexa ce cuprindea diferitele persoane ce solicitau punerea in posesie si in aceasta baza, prefectura a emis o decizie. Dintr-o eroare de dactilografiere a celor din primarie, in dreptul tatalui meu in tabel a fost trecuta cifra 17 in loc de 47, desi la momentul respectiv (1992), tatal meu a primit acasa o adresa din partea primariei prin care i se comunica ca i ,,s-a atribuit in proprietate privata suprafata de 47 mp in indiviziune''. Recent, am fost iar la primarie pentru a solicita un act care sa repare aceasta eroare, eroare pe care functionarii de acolo si-au asumat-o verbal, insa mi-au spus ca legal nu au cum sa ma ajute intrucat in evidentele lor tatal meu figureaza cu suprafata privata de 47 mp in indiviziune si singurul lucru care poata sa-l faca este sa-mi mai emita o adresa prin care sa-mi comunice din nou acest lucru, adresa pe care am si primit-o dar care nu ma ajuta cu nimic la rezolvarea problemei mele.
Intrebarea mea este cum sa procedez si catre cine sa ma adresez pentru a fi indreptata aceasta eroare cu care ,,ma lupt'' de cativa ani intrucat notarul care la care am incheiat ,,Certificatul de mostenitor'' nu vrea sa-mi faca un supliment la acesta pentru trecerea terenului din ,,folosinta pe toata durata existentei constructiei'' in ,,proprietate privata'' datorita acestei neconcordante (dintre adresa de la primarie si decizia prefecturii care cuprinde tabelul intocmit tot de catre primarie cu eroarea specificata) si implicit nu pot sa inscriu aceasta nici in cadrastru si cartea funciara care este deja emisa cu terenul in folosinta...
Multumesc anticipat eventualelor raspunsuri.
Răspuns la discuția Instrumente de garantare
Multumesc inca o data pentru carificari.
Proprietara (care locuieste in SUA), prin imputernicita acesteia, a angajat o firma de avocatura care mi-a comunicat printr-o notificare, dupa care si verbal cand am avut o intrevedere cu acestia, ca pentru folosirea de catre mine a celor 129 mp (casa 73 mp, magazie 24 mp si alee de acces 32 mp) imi solicita plata a 8370 euro pentru ,,lipsa de folosinta pe trei ani anterior notificarii'' si chiria de 1,8 euro/mp, adica 232 euro/luna de acum inainte, asta in cazul in care nu solutionam pe cale amiabila litigiul. De fapt la intrevederea avuta cu reprezentantul firmei de avocatura s-a pus problema ceva de genul: sunteti de acord sa va vindeti proprietatea ca sa pot sa vind si eu casa sau va dam in judecata pentru ,,repararea prejudiciului cauzat de lipsa de folosinta a terenului''. Mentionez ca din 2006 de cand a castigat casa si pana anul trecut nu si-au facut simtita prezenta, pe proprietara necumoscand-o fizic nici pana in prezent.
Răspuns la discuția Instrumente de garantare
Multumesc pentru sfat si raspuns.
Răspuns la discuția Instrumente de garantare
Multumesc pentru raspuns.
Problema este ca, cu banii care mi se ofera nu-mi pot achizitiona o locuinta in aprox. aceasi zona si pe de alta parte sunt presat de catre proprietara celor 3 apartamente dintr-o casa sa vand, aceasta obtinand retrocedarea prin legea 10 atat a apartamentelor cat si pamantul de sub casa si din curte. Tatal meu a cumparat acest apartament din casa in anul 1974 si in acea perioada se atribuia terenul de sub cladire in folosinta pe toata perioada existentei constructiei. Acum noua proprietara imi solicita chirie (atat lunara cat si pentru ultimii 3 ani) pentru pamantul de sub locuinta, anexa (magazie) cat si pentru calea de servitute ... La momentul actual, aceasta mi s-a parut cea mai buna obtiune. Mentionez ca respectiva proprietara doreste sa-si vanda proprietatea cat mai repede.
Buna ziua,

Sunt posesorul unui apartament dintr-o casa compusa din 4 apartamente, celelalte 3 apartamente apartinand unui singur proprietar (provenite din retrocedare). Proprietarul celor 3 apartamente doreste sa vanda casa unui dezvoltator imobilar, acesta din urma intentionand sa demoleze casa si sa contruiasca un bloc cu mai multe apartamente. Dezvoltatorul mi-a propus ca in schimbul apartamentului meu sa-mi ofere un alt apartament in blocul nou ce-l va construi si timp de aprox. 1 an (pana se contruieste noul bloc) sa locuiesc intr-o alta locatie. In cazul in care voi accepta oferta lui, care ar putea fi instrumentele de garantare pe care pot sa i le solicit dezvoltatorului in vederea recuperarii unui eventual prejudiciu datorat nefinalizarii constructiei (faliment, deces, intrare in insolventa, etc.)
Va multumesc anticipat pentru eventalele raspunsuri.