Cum se pot obtine daune financiare si material de o persoana care a fost persecutata de regimul comunist?
Cum se pot obtine despagubiri finainciare in cazul deposedarii de bunuri pe perioada din comunism in care proprietarul a fost desprorpietarit?
Dupa 1945 unul dintre parintii mei nu a putut sa-si gaseasca loc de munca mult timp datorita faptului ca la angajare era pus declare daca parintii lui au avut pamant si cat pamant si astfel era trecut la categoria chiaburi.De aici si persecutia din partea sistemului communist.
Totodata, prin colectivizare a fost deposedat de pamant, de utilaje si animale.
Avand in vedere prezentarea pe scurt, de mai sus, a situatiei va rog sa imi spuneti daca stiti cum pot sa cer daune morale pentru persecutarea de catre communism si despagubiri financiare pentru terenurile si bunurile de care a fost deposedat pe perioada comunismului?
In concluzie
Nu am mai avut astfel de situatii, asa ca va intreb dl avocat cum se procedeaza?
Totodata apar intrebari de tipul daca imi trebuie avocat, cam care sunt tarifele pentru un astfel de proces, localitatea unde se da in judecata si cat timp dureaza procesul?
Am facut un contract cu un prestator de servicii in constructii si acesta a realizat lucrari proaste, le-a taraganat foarte mult pe etape si inainte de a finaliza contractul a plecat fara sa-mi dea de banuit ca vrea sa dispara.
Astfel lucrarile facute la casa, sunt proaste (ca sa le corijez trebuie sa angajez pe altcineva si sa platesc mult mai mult decat daca ar fi fost facuta lucrarea de la inceput), casa a fost lasata cu lucrarile neterminate ba chiar deschisa si supusa degradarii (din acest motiv am fost nevoit sa fac personal ceea ce trebuia sa faca firma angajata si platita - timpul liber putin si costuri suplimentare - pentru a finaliza cat-de-cat lucrarile) si am ramas fara o parte de bani dati la inceput pentru materiale si manopera (am chitanta si factura ca documente justificative).
Intrebarile sunt;
1. Cum sa procedez pentru a primi banii dati pe materialele neprimite si manopera? Mentionez ca am incercat sa rezolv situatia direct cu proprietarul firmei dar acesta nu a mai vrut sa raspunda la telefon. Totodata am facut o reclamatie la politie, insitutie care din cate am inteles nu s-a impus in fata infractorului (raspunsul in scris urmeaza sa il primesc zilele care urmeaza).
2. Se poate sesiza din oficiu un procuror pentru a se demara un proces, daca solicitarea mea de la politie de a primi banii inapoi nu s-a rezolvat in sens pozitiv?
3.Exista o alta institutie a statului la care sa ma adresez pentru a solutiona problema?