Cum se pot obtine daune financiare si material de o persoana care a fost persecutata de regimul comunist?
Cum se pot obtine despagubiri finainciare in cazul deposedarii de bunuri pe perioada din comunism in care proprietarul a fost desprorpietarit?
Dupa 1945 unul dintre parintii mei nu a putut sa-si gaseasca loc de munca mult timp datorita faptului ca la angajare era pus declare daca parintii lui au avut pamant si cat pamant si astfel era trecut la categoria chiaburi.De aici si persecutia din partea sistemului communist.
Totodata, prin colectivizare a fost deposedat de pamant, de utilaje si animale.
Avand in vedere prezentarea pe scurt, de mai sus, a situatiei va rog sa imi spuneti daca stiti cum pot sa cer daune morale pentru persecutarea de catre communism si despagubiri financiare pentru terenurile si bunurile de care a fost deposedat pe perioada comunismului?
In concluzie
Sincer nu vad cum aí putea obíne daunele morale. Legea 221/2009 nu mai este de actualitate, dupa deciziile de neconstitutionalitate ale CCR, un recurs in Interesul legii si chiar expirarea termenului aratat de aceasta - 3 ani.
Legea 221/2009
annabela
Va rog sa ma informati ce se intampla cu legea 221/2009. Se mai judeca fondul ca urmare a deciziei Curtii Constitutionale? Cum a motivat Curtea ... (vezi toată discuția)
Ordonanta 62/2010
roada1
se aplica sau nu aceasta ordonanta ca am auzit ceva de neconstitutionalitate?eu am scos deja din arhivele SRI actul prin care se atesta ca tatal meu a fost ... (vezi toată discuția)
Legea 221/2009
wulfhager
Am solicitat despagubiri pentru imobile confiscate abuziv in 1945,nerevendicate cu alte legi 10/2000;247/2005 etc.
cladirile au fost demolate.
Utilajele ... (vezi toată discuția)