avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Activitate valy_serban78

Activitate valy_serban78

Răspuns la discuția Act de partaj voluntar
Mulțumesc !

CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" a scris:

Stimata doamna,

Actul a fost incheiat pe cale notariala, in mod valabil, nu exista nicio cauza de nulitate absoluta incidenta.

Actul de partaj voluntar produce efecte, nu poate fi desfiintat.

O zi frumoasa!

Mulțumesc ! Totul a fost autentificat la notar,se specifica in act ca dumneaei a primit sulta de 5000 lei !

Nicoleta Cristina Romașcanu a scris:

Oricine poate să deschidă proces pentru orice îi trece prin minte. Numai că, spre deosebire de joaca de-a v-ați ascunselea, procesele costă. (și, separat de costuri, te mai poți alege și cu „câștigul” obligației de a plăti chetuielile de judecată ale celeialte/celorlalte părți)

Întrebarea nu este dacă poate, ci ce șanse ar avea dacă...
Dacă actul de partaj voluntar a fost încheiat în formă autentică și dacă la încheierea lui au participat toți cei 5 frați, n-ar avea șanse. (presupunând că „despăgubirea” - sau, mai exact spus, sulta - a fost plătită efectiv).

Mulțumesc !

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Ca sa va lamuriti pe deplin ar trebui sa mergeti cu actul de partaj la avocat pentru a fi analizat sub aspect juridic.
Nu pare sa aiba sanse daca ati relatat bine situatia si actul o confirma dar trebuie efectuate verificari concrete daca vreti sa stiti sigur.

In urma unei succesiuni la care au paticipat 5 frati,unul dintre ei fiind tatal meu,una dintre surori a cedat partea ce i se cuvenea tatalui meu,iar acum dupa 5 ani s a razgandit si doreste sa vanda ceea ce i se cuvenea. Ea nemaiavand nici un drept,(deoarece in actul de partaj voluntar spune ca renunta la acea parte de pamant fiindca a primit de la tata o suma de bani ca si despagubire) il forteaza pe tatal meu sa vanda pamantul ca ea doreste bani. Intrebarea mea este daca ea poate sa deschida proces si sa atace acel act de partaj voluntar ?
Pentru neplata pensiei alimentare am aflat ca trebuie sa fac plangere penala fostului sot. Nu se poate executa deoarece el este plecat din tara. Nu stiu cum sa fac o plangere de genul asta si nici nu stiu unde sa o depun. Ma ajuta cineva ?