avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Neplata pensiei alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Neplata pensiei alimentara

Pentru neplata pensiei alimentare am aflat ca trebuie sa fac plangere penala fostului sot. Nu se poate executa deoarece el este plecat din tara. Nu stiu cum sa fac o plangere de genul asta si nici nu stiu unde sa o depun. Ma ajuta cineva ?
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 11:39, 29 Octombrie 2015
Înainte de a face plângere penală, aflaţi exact adresa de reşedinţă a soţului şi, dacă ştiţi, locul său de muncă.
În posesia acestor date, apelaţi la Ministerul Justiţiei, acolo există un departament de relaţii cu alte state , le transmiteţi lor documentele cerute şi astfel, pensia alimentară a copilului va intra în contul dvs.
Puteţi cere în instanţă şi mărirea pensiei alimentare, dar tot doar atunci dacă dânsul lucrează legal acolo.
Plângerea pentru neplata pensiei alimentare se depune la Poliţia din localitatea de domiciliu a domnului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplată pensie de întreținere tata, care locuiește și muncește legal în germania. ce pot face pentru a recupera suma datorată? D_10 D_10 Buna ziua, In cazul in care nu stiu adresa exacta si nici denumirea locului de munca a fostului meu sot, il pot actiona in instanta pentru recuperarea ... (vezi toată discuția)
Neplata pensie alimentara ana.avasiicii ana.avasiicii Bună seara. Neplata pensiei alimentare stabilita prin HJ definitiva și irevocabila unde se declara, la politie sau la judecătoria de care aparțin? ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara platita sporadic mihaelas83 mihaelas83 buna ziua, deranjez din nou intr-o chestiune legata de pensia alimentara, asta dupa ce am tot auzit diverse pareri. in 28 iulie a.c s-a dat hotararea ... (vezi toată discuția)