In cazul in care nu stiu adresa exacta si nici denumirea locului de munca a fostului meu sot, il pot actiona in instanta pentru recuperarea sumei reprezentand pensia alimentara datorata fiului meu?
Martonze
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Pentru recuperarea restanţelor la pensia alimentară pe ultimii 3 ani, apelaţi la un executor judecătoresc. dacă acţionaţi în instanţă pe tatăl copilului dvs. pentru modificarea pensiei alimentare, domnul va fi citat şi va fi obligat să aducă dovada veniturilor sale, funcţie de care se calculează obligaţia sa. Apelaţi la Ministerul de externe sau la Ministerul Justiţiei - Departamentul de cooperare şi expuneţi situaţia dvs.Dacă cunoaşteţi localitatea unde stă tatăl copilului dvs., cu siguranţă va fi găsit.
Atunci puneti -o in executare.(executarea silita poate fi realizata in ROMANIA , in toate formele sale.De asemenea, aceasta poate fi realizata si in GERMANIA, hotararea tradusa, legalizata, apostilata fiind recunoscuta de statul german ).
Fostul sot detine bunuri in ROMANIA?
Acestea pot fi executate silit.
Procedura derulata prin MINISTERUL JUSTITIEI presupune sa cunoasteti resedinta debitorului.
(ori dumneavoastra nu stiti unde locuieste efectiv ).
Puteti formula o plangere prealabila, pentru abandon de familei .( elementul constitutiv al infractiunii presupunand neplata, cu rea credinta, a pensiei de intretinere, cel putin 3 luni ).
Pensia alimentara
muchi
am un copil de 7 anisori,sunt divortata de tatal ei din 2008,el are dubla cetatenie romana si britanica,lucreaza legal in uk.refuza sa plateasca pensia ... (vezi toată discuția)