avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Neplată pensie de întreținere tata, care locuiește ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Neplată pensie de întreținere tata, care locuiește și muncește legal în Germania. Ce pot face pentru a recupera suma datorată?

Buna ziua,

In cazul in care nu stiu adresa exacta si nici denumirea locului de munca a fostului meu sot, il pot actiona in instanta pentru recuperarea sumei reprezentand pensia alimentara datorata fiului meu?

Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Joi, 28 Septembrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 15:10, 28 Septembrie 2017
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru recuperarea restanţelor la pensia alimentară pe ultimii 3 ani, apelaţi la un executor judecătoresc. dacă acţionaţi în instanţă pe tatăl copilului dvs. pentru modificarea pensiei alimentare, domnul va fi citat şi va fi obligat să aducă dovada veniturilor sale, funcţie de care se calculează obligaţia sa. Apelaţi la Ministerul de externe sau la Ministerul Justiţiei - Departamentul de cooperare şi expuneţi situaţia dvs.Dacă cunoaşteţi localitatea unde stă tatăl copilului dvs., cu siguranţă va fi găsit.
Ministerul de Justitie. Ar fi bine sa gasiti cateva detalii despre el inainte, sa vorbiti cu prieteni comuni, rude...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exista o hotarare judecatoreasca ?

Atunci puneti -o in executare.(executarea silita poate fi realizata in ROMANIA , in toate formele sale.De asemenea, aceasta poate fi realizata si in GERMANIA, hotararea tradusa, legalizata, apostilata fiind recunoscuta de statul german ).

Fostul sot detine bunuri in ROMANIA?

Acestea pot fi executate silit.

Procedura derulata prin MINISTERUL JUSTITIEI presupune sa cunoasteti resedinta debitorului.

(ori dumneavoastra nu stiti unde locuieste efectiv ).


Puteti formula o plangere prealabila, pentru abandon de familei .( elementul constitutiv al infractiunii presupunand neplata, cu rea credinta, a pensiei de intretinere, cel putin 3 luni ).

(art. 378 din CODUL PENAL ).

Retragerea plangerii prealabile inlatura raspunderea penala.


Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara Adriana Trandafir Adriana Trandafir Prietena mea are o problema cu fostu care nu ia platit pensia celor doi copii de cand i sa dat hotararea judecatoreasca(termen de mai mult de un an de zile) ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara muchi muchi am un copil de 7 anisori,sunt divortata de tatal ei din 2008,el are dubla cetatenie romana si britanica,lucreaza legal in uk.refuza sa plateasca pensia ... (vezi toată discuția)
Buna seara! am doua dosare de executare,împotriva fostului soț ... Mia4 Mia4 Buna seara! Am doua dosare de executare,împotriva fostului soț unul din 2016,unul din 2017.,pt sume de recuperat mare parte restante pensie alimentară! Am ... (vezi toată discuția)