avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act de partaj voluntar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act de partaj voluntar

In urma unei succesiuni la care au paticipat 5 frati,unul dintre ei fiind tatal meu,una dintre surori a cedat partea ce i se cuvenea tatalui meu,iar acum dupa 5 ani s a razgandit si doreste sa vanda ceea ce i se cuvenea. Ea nemaiavand nici un drept,(deoarece in actul de partaj voluntar spune ca renunta la acea parte de pamant fiindca a primit de la tata o suma de bani ca si despagubire) il forteaza pe tatal meu sa vanda pamantul ca ea doreste bani. Intrebarea mea este daca ea poate sa deschida proces si sa atace acel act de partaj voluntar ?
Cel mai recent răspuns: valy_serban78 , utilizator 16:15, 16 Decembrie 2019
Poate dar nu cred ca va avea castig de cauza.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ca sa va lamuriti pe deplin ar trebui sa mergeti cu actul de partaj la avocat pentru a fi analizat sub aspect juridic.
Nu pare sa aiba sanse daca ati relatat bine situatia si actul o confirma dar trebuie efectuate verificari concrete daca vreti sa stiti sigur.
Mulțumesc !

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Ca sa va lamuriti pe deplin ar trebui sa mergeti cu actul de partaj la avocat pentru a fi analizat sub aspect juridic.
Nu pare sa aiba sanse daca ati relatat bine situatia si actul o confirma dar trebuie efectuate verificari concrete daca vreti sa stiti sigur.

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Oricine poate să deschidă proces pentru orice îi trece prin minte. Numai că, spre deosebire de joaca de-a v-ați ascunselea, procesele costă. (și, separat de costuri, te mai poți alege și cu „câștigul” obligației de a plăti chetuielile de judecată ale celeialte/celorlalte părți)

Întrebarea nu este dacă poate, ci ce șanse ar avea dacă...
Dacă actul de partaj voluntar a fost încheiat în formă autentică și dacă la încheierea lui au participat toți cei 5 frați, n-ar avea șanse. (presupunând că „despăgubirea” - sau, mai exact spus, sulta - a fost plătită efectiv).
Ultima modificare: Luni, 16 Decembrie 2019
romascanu, moderator
Mulțumesc ! Totul a fost autentificat la notar,se specifica in act ca dumneaei a primit sulta de 5000 lei !

Nicoleta Cristina Romașcanu a scris:

Oricine poate să deschidă proces pentru orice îi trece prin minte. Numai că, spre deosebire de joaca de-a v-ați ascunselea, procesele costă. (și, separat de costuri, te mai poți alege și cu „câștigul” obligației de a plăti chetuielile de judecată ale celeialte/celorlalte părți)

Întrebarea nu este dacă poate, ci ce șanse ar avea dacă...
Dacă actul de partaj voluntar a fost încheiat în formă autentică și dacă la încheierea lui au participat toți cei 5 frați, n-ar avea șanse. (presupunând că „despăgubirea” - sau, mai exact spus, sulta - a fost plătită efectiv).

Alte discuții în legătură

Contestatie partaj voluntar mostenitor aioaneicezar aioaneicezar Buna ziua Incerc sa aflu un raspuns la o problema la care ma confrunt mai nou. Tatal meu a primit in mostenire casa parinteasca unde a copilarit. El, ... (vezi toată discuția)
Un sfat urgent. multumesc Nosceteipsum Nosceteipsum Am nevoie de un sfat urgent si penru asta va multumesc in avans. Problema sta cam asa: strabunicii mei au decedat acum vreo 7 ani. Copii lor (2 frati la ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire si despagubire sulta sulta Mama mea locuieste impreuna cu cumnata mea si cei doi copii ai ei, unul minor si unul major(ai cumnatei), fratele meu fiind decedat. Si tatal meu este decedat. ... (vezi toată discuția)