avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contestatie partaj voluntar mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contestatie partaj voluntar mostenitor

Buna ziua

Incerc sa aflu un raspuns la o problema la care ma confrunt mai nou.
Tatal meu a primit in mostenire casa parinteasca unde a copilarit. El, impreuna cu cei 4 frati au fost de acord si au semnat un act ce se cheama partaj voluntar de mostenire, fiecare a primit cate ceva ( pamant ) iar tatal meu a suportat toate cheltuielile ca sa treaca casa pe numele lui.

Acum 5 ani tatal meu a decedat, deoarece casa este nelocuita am decis sa o vand dar unul dintre fratii lui nu este de acord si m-a amenintat ca ma da in judecata si desfiiteaza actul de partaj, eu neinformat despre acest lucru am tacut.

Este posibil asa ceva? mentionez ca pe casa nu s-au mai facut alte acte, mama doreste sa faca succesiunea ori pe ea, ori sa ma treaca direct pe mine. in cazul asta se mai poate desfiinta in instanta? costurile sunt mari in cazul in care se contesta in instanta?

Multumesc
nu cred ca are sanse daca atunci cand a renuntat la casa nu a mentionat in scris ca nu e de acor cu vanzarea casei vreodata
Nu consider ca are sanse sa atace partajul voluntar, mai ales ca au trecut ceva ani.

Mama poate renunta la succesiunea tatalui si astfel va revine intreaga mostenire.
nu este mentionat nicaieri de conditii, iar la sfarsitul actului scrie ca fiecare mostenitor a inteles si declara ca nu mai au nici o pretentie unul fata de celalalt

multumesc pentru raspunsuri.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Februarie 2015
aioaneicezar, utilizator
casa a facut parte ca si bun in acest partaj voluntar?

si cum adica mama vrea sa se treaca sau vrea sa va treaca?
casa este mentionata in actul de partaj. mama doreste sa faca succesiunea pe toate bunurile ei, care include si casa. cum nici unul dintre noi nu am stiut daca poate sau nu se poate contesta actul de partaj, a crezut ca daca trece casa direct pe mine nu se mai poate contesta in instanta. oricum am inteles ca e nevoie sa faca succesiunea daca vrem sa vindem.

Alte discuții în legătură

Mostenirea sau donatia prin notariat musurois musurois Buna ziua, Tatal meu are 2 case, mama a decedat din 2008 dar nu s-a dezbatut succesiunea, iar noi suntem 3 copii. mentionez ca eu nu vreau nimic. Cum poate sa ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructie cu "certificat de calitate de mostenitor" fify1 fify1 buna ziua, pot obtine o autorizatie de constructie, extindere casa, pe baza unui certificat de calitate de mostenitor? Deci este vorba de un certificat atestat ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. as dori o lămurire referitoare la succesiune. mama ... Lazar_s Lazar_s Bună ziua. As dori o lămurire referitoare la succesiune. Mama mea a murit și tata s-a recăsătorit și locuiește cu actuala in Apartamentul părinților ... (vezi toată discuția)