Incerc sa aflu un raspuns la o problema la care ma confrunt mai nou.
Tatal meu a primit in mostenire casa parinteasca unde a copilarit. El, impreuna cu cei 4 frati au fost de acord si au semnat un act ce se cheama partaj voluntar de mostenire, fiecare a primit cate ceva ( pamant ) iar tatal meu a suportat toate cheltuielile ca sa treaca casa pe numele lui.
Acum 5 ani tatal meu a decedat, deoarece casa este nelocuita am decis sa o vand dar unul dintre fratii lui nu este de acord si m-a amenintat ca ma da in judecata si desfiiteaza actul de partaj, eu neinformat despre acest lucru am tacut.
Este posibil asa ceva? mentionez ca pe casa nu s-au mai facut alte acte, mama doreste sa faca succesiunea ori pe ea, ori sa ma treaca direct pe mine. in cazul asta se mai poate desfiinta in instanta? costurile sunt mari in cazul in care se contesta in instanta?
nu este mentionat nicaieri de conditii, iar la sfarsitul actului scrie ca fiecare mostenitor a inteles si declara ca nu mai au nici o pretentie unul fata de celalalt
casa este mentionata in actul de partaj. mama doreste sa faca succesiunea pe toate bunurile ei, care include si casa. cum nici unul dintre noi nu am stiut daca poate sau nu se poate contesta actul de partaj, a crezut ca daca trece casa direct pe mine nu se mai poate contesta in instanta. oricum am inteles ca e nevoie sa faca succesiunea daca vrem sa vindem.