avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act de partaj voluntar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act de partaj voluntar

In urma unei succesiuni la care au paticipat 5 frati,unul dintre ei fiind tatal meu,una dintre surori a cedat partea ce i se cuvenea tatalui meu,iar acum dupa 5 ani s a razgandit si doreste sa vanda ceea ce i se cuvenea. Ea nemaiavand nici un drept,(deoarece in actul de partaj voluntar spune ca renunta la acea parte de pamant fiindca a primit de la tata o suma de bani ca si despagubire) il forteaza pe tatal meu sa vanda pamantul ca ea doreste bani. Intrebarea mea este daca ea poate sa deschida proces si sa atace acel act de partaj voluntar ?
Cel mai recent răspuns: valy_serban78 , utilizator 16:15, 16 Decembrie 2019
Stimata doamna,

Actul a fost incheiat pe cale notariala, in mod valabil, nu exista nicio cauza de nulitate absoluta incidenta.

Actul de partaj voluntar produce efecte, nu poate fi desfiintat.

O zi frumoasa!
Mulțumesc !

CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" a scris:

Stimata doamna,

Actul a fost incheiat pe cale notariala, in mod valabil, nu exista nicio cauza de nulitate absoluta incidenta.

Actul de partaj voluntar produce efecte, nu poate fi desfiintat.

O zi frumoasa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie partaj voluntar mostenitor aioaneicezar aioaneicezar Buna ziua Incerc sa aflu un raspuns la o problema la care ma confrunt mai nou. Tatal meu a primit in mostenire casa parinteasca unde a copilarit. El, ... (vezi toată discuția)
Un sfat urgent. multumesc Nosceteipsum Nosceteipsum Am nevoie de un sfat urgent si penru asta va multumesc in avans. Problema sta cam asa: strabunicii mei au decedat acum vreo 7 ani. Copii lor (2 frati la ... (vezi toată discuția)
Cum poti vine o coproprietate? dia_moni dia_moni Situatia este in felul urmator: doi frati au cumparat o proprietate care nu poate fi divizata sau impartita din difetite motive,spatiu,arhitectura ect.; unul ... (vezi toată discuția)