avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Activitate annarot

Activitate annarot

Nu este vorba despre nicio concediere. Din cauza numărului foarte mic de copii nu se poate constitui grupa de gradinita. Și atunci postul dispare. În școală respectiva s-a eliberat un post compatibil cu al meu. Eu asta vreau sa știu... Pot să-l ocup fără acordul consiliului de administrație?
Bună ziua, am intrat în restrangere de activitate, din toamna aceasta postul de educatoare pe care am lucrat 30 de ani se desființează. Sunt cu dubla specializare și cu studii superioare. În unitatea de inv. unde lucrez s-a eliberat un post conform specializării mele. Întrebarea mea este: ca să ocup acest post, eu fiind titulara în unitate, este necesar avizul consiliului de administrație, sau doar directorul vrea sa ma tina în șah? Mulțumesc!
Răspuns la discuția Invatamant
Va mulțumesc!
Răspuns la discuția Invatamant
Da, postul exista. În urma restrângerii a plecat o colega cu punctajul cel mai mic.
Discuție Invatamant
Bună ziua, în urma unei restrângeri de activitate postul meu va dispărea din toamna. Avand punctaj mare, pot ocupa legal, în aceeași unitate un post compatibil cu specializarea mea? Este necesara în acest caz convocarea Consiliului de Administrație sau implicarea Inspectoratului Școlar? Mulțumesc!
Răspuns la discuția Plata salariului numerar
Vă mulţumesc pentru răspuns. DA, numărul contului meu este cunoscut de aproape 2 ani.
Este valid încă 1 an.
Bună ziua,
Aş vrea să vă rog să ma lămuriţi şi pe mine într-o chestiune. Sunt angajata unei instituţii de stat. Instituţia respectivă are încheiată o convenţie cu o anumită bancă în ceea ce priveşte plata salariilor. Conform OUG 149 din 12 dec. 2007, articolul 7 alin1 spune aşa: ,, Instituţiile de credit prin care se efectuează plăţile prevăzute la art. 5,sunt selectate de ordonatori de credite în condiţiile legii"( în cazul de faţă ordonatorul de credite este primăria), dar în acelaşi timp alin 2 din aceeaşi OUG spune că: ,,Salariaţii pot opta pentru plata pe card a salariilor prin intermediul altor instituţii de credit decât cele selectate în condiţiile alin.1".
Rugămintea mea este: Am refuzat să trec cu salariul la banca ,,agreată " de angajatorul meu , eu având un cont valid la o altă banca şi fără acordul meu personal salariul mi-a fost ridicat de secretară şi de contabil în numerar şi adus in ,,casă". Eu am refuzat ridicarea salariului în numerar. Este legal ceea ce au făcut? Ce aş putea face mai departe pentru a-mi primi drepturile băneşti în contul pe care îl am?
Vă mulţumesc.