avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Restrangere de activitate în invatamant
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Restrangere de activitate în invatamant

Bună ziua, am intrat în restrangere de activitate, din toamna aceasta postul de educatoare pe care am lucrat 30 de ani se desființează. Sunt cu dubla specializare și cu studii superioare. În unitatea de inv. unde lucrez s-a eliberat un post conform specializării mele. Întrebarea mea este: ca să ocup acest post, eu fiind titulara în unitate, este necesar avizul consiliului de administrație, sau doar directorul vrea sa ma tina în șah? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:14, 29 August 2019
Este vorba despre o concediere colectiva sau individuala?
Nu este vorba despre nicio concediere. Din cauza numărului foarte mic de copii nu se poate constitui grupa de gradinita. Și atunci postul dispare. În școală respectiva s-a eliberat un post compatibil cu al meu. Eu asta vreau sa știu... Pot să-l ocup fără acordul consiliului de administrație?
Desfiintarea unui post poate avea ca efect concedierea salariatului ....De aceea v-am intrebat daca este vorba despre o concediere individuala sau colectiva, altfel spus cam cati salariati ar pleca ?

Consiliul de administratie aprobă planul de încadrare cu personal didactic și didactic auxiliar, precum și schema de personal nedidactic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare in invatamant camelia iosif camelia iosif buna ziua, nu stiu exact care sunt pasii pentru a ocupa un post in sistemul de invatmant, adica unde pot solicita (la ce institutie), care sunt criteriile de ... (vezi toată discuția)
Retroactivare,ultraactivare? arhontele arhontele In momentul de fata in invatamant exista 2 tipuri de titulari; 1. Cu diploma de licenta \"acreditata\"; 2. Fara diploma de licenta \"acreditata\"; Acum ... (vezi toată discuția)
Transfer personal didactic auxiliar ContSters322298 ContSters322298 Buna ziua. Va rog frumos sa imi spuneti daca o persoana care este didactic auxiliar se poate transfera de la o scoala la alta care a scos post la concurs, fara ... (vezi toată discuția)