avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata salariului numerar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata salariului numerar

Bună ziua,
Aş vrea să vă rog să ma lămuriţi şi pe mine într-o chestiune. Sunt angajata unei instituţii de stat. Instituţia respectivă are încheiată o convenţie cu o anumită bancă în ceea ce priveşte plata salariilor. Conform OUG 149 din 12 dec. 2007, articolul 7 alin1 spune aşa: ,, Instituţiile de credit prin care se efectuează plăţile prevăzute la art. 5,sunt selectate de ordonatori de credite în condiţiile legii"( în cazul de faţă ordonatorul de credite este primăria), dar în acelaşi timp alin 2 din aceeaşi OUG spune că: ,,Salariaţii pot opta pentru plata pe card a salariilor prin intermediul altor instituţii de credit decât cele selectate în condiţiile alin.1".
Rugămintea mea este: Am refuzat să trec cu salariul la banca ,,agreată " de angajatorul meu , eu având un cont valid la o altă banca şi fără acordul meu personal salariul mi-a fost ridicat de secretară şi de contabil în numerar şi adus in ,,casă". Eu am refuzat ridicarea salariului în numerar. Este legal ceea ce au făcut? Ce aş putea face mai departe pentru a-mi primi drepturile băneşti în contul pe care îl am?
Vă mulţumesc.
Cel mai recent răspuns: annarot , utilizator 15:54, 9 Noiembrie 2015
Dvs.ati comunicat la contabilitate contul valid de la banca respectiva? Este incorect , cum au procedat (secretara si contabilul), deoarece trebuia sa va aduca la cunostinta despre faptul ca le este greu sa faca un ordin de plata pentru dvs. la banca respectiva.
Vă mulţumesc pentru răspuns. DA, numărul contului meu este cunoscut de aproape 2 ani.
Este valid încă 1 an.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Virare salariu in alt cont RoxanaR87 RoxanaR87 Buna ziua Sunt angajata de 3 ani la o institutie a statului si am primit salariul pana acum intr-un cont pe care il aveam deschis inainte. Acum am facut o ... (vezi toată discuția)
Virament salarii pe card bancar Gabriela Negrut Gabriela Negrut Buna ziua, Am o intrebare! Tocmai mi-a spus un coleg ca s-a decis la Curtea Constitutionala ca viramentul salariilor pe card nu este constitutionala.Aveti ... (vezi toată discuția)
Salariu cash utiliyator utiliyator As vrea sa mi fie platit salariul prin casieria unitatii institutiei publice in care lucrez nu prin card bancar ca pana acum caci doresc anularea cardului nu ... (vezi toată discuția)