Buna ziua
Sunt angajata de 3 ani la o institutie a statului si am primit salariul pana acum intr-un cont pe care il aveam deschis inainte.
Acum am facut o cerere la o alta banca pentru un credit imobiliar, iar dobanda la acest credit este mai mica cu 0,5% daca optez pentru virarea salariului la ei.
Pana aici, toate bune, dar la serviciul contabil al spitalului angajator am primit refuzul de a-mi vira banii la noua banca, motivand neoficial ca „este prea multa munca” si „daca fiecare angajat ar vrea alta banca, unde am ajunge???”. Mi s-a oferit varianta de a-mi ridica salariul cash, de la casierie.
Vreau sa stiu daca este normal sa se intample asta sau daca pe undeva ar trebui sa am dreptul de a primi banii de salariu in orice cont la orice banca din Romania daca asa optez eu.
Va multumesc!
Conform art. 7(2) din Ordonanta de Urgenta 149/2007 salariatii pot opta pentru plata salariului la alta institutie de credit fata de ceea selectata de angajator.
Deasemenea conform art. 166 alin. 2 din Codul Muncii plata salariului se poate efectua prin virament intr-un cont bancar. Nu se specifica faptul ca angajatorul poate alege banca.
Card salariu
reliana
Buna seara!
Angajatorul te poate obliga sa renunti la serviciile bancii unde ai contul pentru salariu? Noua conventie, incheiata intre banca si angajator, se ... (vezi toată discuția)