avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... virare salariu in alt cont
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

virare salariu in alt cont

Buna ziua
Sunt angajata de 3 ani la o institutie a statului si am primit salariul pana acum intr-un cont pe care il aveam deschis inainte.
Acum am facut o cerere la o alta banca pentru un credit imobiliar, iar dobanda la acest credit este mai mica cu 0,5% daca optez pentru virarea salariului la ei.
Pana aici, toate bune, dar la serviciul contabil al spitalului angajator am primit refuzul de a-mi vira banii la noua banca, motivand neoficial ca „este prea multa munca” si „daca fiecare angajat ar vrea alta banca, unde am ajunge???”. Mi s-a oferit varianta de a-mi ridica salariul cash, de la casierie.
Vreau sa stiu daca este normal sa se intample asta sau daca pe undeva ar trebui sa am dreptul de a primi banii de salariu in orice cont la orice banca din Romania daca asa optez eu.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:17, 8 Decembrie 2015
Sigur că aveți dreptul să primiți salariul în contul dvs deschis la orice bancă.

Nu are dreptul angajatorul să impună o anume bancă.

Conform art. 7(2) din Ordonanta de Urgenta 149/2007 salariatii pot opta pentru plata salariului la alta institutie de credit fata de ceea selectata de angajator.
Deasemenea conform art. 166 alin. 2 din Codul Muncii plata salariului se poate efectua prin virament intr-un cont bancar. Nu se specifica faptul ca angajatorul poate alege banca.
Multumesc pt raspuns. Ce pot sa fac in cazul asta? Sunt putin limitata de timp intrucat de acest document depinde acordarea creditului imobiliar...
Vorbiți cu șefa contabilei indolente căreia îi este lene să vireze salariul în alt cont.
Îi indicați temeiul de lege oferit mai sus.

Sau, luați salariul cash și îl depuneți în cont.
Ultima modificare: Marți, 8 Decembrie 2015
IMicro Bucuresti, Consilier juridic
Vorbiti cu directorul institutiei si explicati situatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Virare salariu pe card alexandra75radu alexandra75radu Buna ziua. Angajatorul-Regie Autonoma, te poate obliga sa incasezi salariul pe card la o anumita banca? Regia Autonoma la care lucrez are incheiata o ... (vezi toată discuția)
Card salariu reliana reliana Buna seara! Angajatorul te poate obliga sa renunti la serviciile bancii unde ai contul pentru salariu? Noua conventie, incheiata intre banca si angajator, se ... (vezi toată discuția)
Plata salariului pe card BucurCristian BucurCristian Buna ziua, As dori sa stiu daca exista vreo prevedere legala prin care angajatorul poate impune banca la care sa-mi deschid cont pentreu virarea ... (vezi toată discuția)