Buna ziua.
Angajatorul-Regie Autonoma, te poate obliga sa incasezi salariul pe card la o anumita banca? Regia Autonoma la care lucrez are incheiata o conventie pentru virarea salariilor cu BRD, eu vreau sa incasez salariul la ING. Am facut o cerere scrisa catre Directia Economica-Serviciul Salarizare, in care am solicitat ca incepand cu lichidarea lunii noiembrie, respectiv in data de 14 decembrie 2015, sa mi se vireze salariul la ING dar nu am primit nici un raspuns iar salariul a fost virat tot in contul BRD. Exista o baza legala prin care ma pot obliga sa incasez salariul la banca cu care au incheiat conventia?
In cazul meu se poate aplica OUG 149/2007 ART. 7*)
(1) Instituţiile de credit prin care se efectuează plăţile prevăzute la art. 5 sunt selectate de ordonatorii de credite, în condiţiile legii.
(2) Salariaţii pot opta pentru plata pe card a salariilor prin intermediul altor instituţii de credit decât cele selectate în condiţiile alin. (1)
avand in vedera ca lucrez la o regie autonoma si nu la o institutie publica?
Multumesc.
Art. 166 C.mun.
(1) Salariul se plateste in bani cel putin o data pe luna, la data stabilita in contractul individual de munca, in contractul colectiv de munca aplicabil sau in regulamentul intern, dupa caz. (2) Plata salariului se poate efectua prin virament intr-un cont bancar.
.....
Angajatorul nu poate dispune efectuarea plăţii salariului prin card fără acordul salariatului.
Buna ziua. Stiu ca angajatorul nu poate dispune efectuarea plăţii salariului prin card fără acordul salariatului, problema este ca eu nu mai vreau sa incasez salariul in contul bancii cu care regia are incheiata conventia de virare a salariilor(respectiv BRD).
Doresc ca salariul sa mi se vireze la ING, banca care nu are incheiata o conventie cu regia unde lucrez. Am depus cerere scrisa si tot nu mi-au virat salariul la banca la care eu am solicitat.Problema este ca nu stiu ce sa fac in continuare pentru-ca regia sa imi vireze salariul la banca la care doresc eu nu la banca cu care are incheiata convetia pentru salarii.
Card salariu
reliana
Buna seara!
Angajatorul te poate obliga sa renunti la serviciile bancii unde ai contul pentru salariu? Noua conventie, incheiata intre banca si angajator, se ... (vezi toată discuția)