Știu ca în multinaționale este deja înrădăcinat ca normalitate statul peste program voluntar, fără a fi remunerat, doar pt a putea face fata unui volum de munca mare, ne proporționat unui program de 8 ore. Been there, done that, fără comentarii
Doar ca acum mă trezesc într-o situație noua ( știu ca precedentul l-am creat benevol, alături de atâția alții care au acceptat acest compromis, deci îmi recunosc vina) și aș vrea să știu da a legal angajatorul mă poate concedia pe motiv de incompetenta în cazul în care nu îmi termin treaba în timpul programului de munca. Ca sa mă explic, sunt intoarsa de 10 luni din concediu de creștere copil. Am stat acasă 8 luni, ulterior copilul a stat cu bunicii 10 luni, timp în care l fel ca ceilalți colegi am stat mult și bine peste prog ( de subliniata volumul de munca e mare , irealizabil în 11 ore, darămite în 8). De ce a vreme bunicii - din provincie- ai plecat iar copilul luam dat la cresa. Bineînțeles ca prioritățile s-au schimbat radical, în ideea ca sunt obligata sa plec la program ca sa îmi pot lua copilul de la cresa. Treaba nu mi- o mai pot face la fel, deja sunt în urma și nu văd nici o urmă de ameliorare. Întrebarea mea- are angajatorul vreo pârghie legala de a mă concedia atâta timp cât volumul de munca este evident superior programului? În timpul car stau încerc sa fiu cât de eficienta pot, fără pauze etcetera, dar tot nu fac fata.
Intenționez sa îmi caut altceva, dar în mod categoric o sa dureze.
Mulțumesc