avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Activitate infint

Activitate infint

In cazul detasarii unui cetatean din Republica Moldova in Romania cum ar trebui sa se procedeze corect ?

Conform legislatiei exista urmatoarele cazuri de detasare:
Există trei situaţii reglementate:
- detaşarea unui lucrător, în numele întreprinderii sau sub coordonarea acesteia, pe teritoriul unui stat membru, în cadrul unui contract încheiat între întreprinderea care face detaşările şi destinatarul prestării de servicii care îşi desfăşoară activitatea în statul membru respectiv, dacă există un raport de muncă între întreprinderea care face detaşarea şi lucrător pe perioada detaşării;
- detaşarea unui lucrător pe teritoriul unui stat membru la o unitate sau întreprindere care aparţine grupului, dacă există un raport de muncă între întreprinderea care face detaşarea şi lucrător pe perioada detaşării;
- detaşarea, de la o întreprindere cu încadrare în muncă temporară sau întreprindere care a pus la dispoziţie un lucrător, a unui lucrător la o întreprindere utilizatoare înfiinţată sau care îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul unui stat membru, dacă există un raport de muncă între întreprinderea cu încadrare în muncă temporară sau întreprinderea care a pus la dispoziţie lucrătorul şi lucrător pe perioada detaşării.

Relaţie directă între întreprinderea care face detaşarea şi
lucrătorul detaşat
Jurisprudenţa comunitară şi practica uzuală au stabilit anumite criterii pentru a determina
existenţa relaţiei directe între întreprinderea care face detaşarea şi lucrătorul detaşat,
respectiv:
- contractul de muncă rămâne aplicabil între cele două părţi;
- decizia încetării contractului de muncă prin concediere trebuie să rămână o decizie
exclusivă a întreprinderii care face detaşarea;
- întreprinderea care a detaşat trebuie să îşi menţină competenţa de a determina “natura”
muncii îndeplinite de lucrătorul detaşat, nu în termeni care definesc detaliile tipului de
muncă care trebuie îndeplinită şi modul în care trebuie îndeplinită, ci în termenii generali de
determinare a produsului final al muncii sau serviciului de bază care trebuie oferit;
- obligaţia remunerării lucrătorului este a întreprinderii angajatoare, cea care care face
detaşarea, indiferent cine este cel care plăteşte în fapt.
Pe lângă caracterul temporar al detaşării şi faptul că aceasta nu poate fi folosită pentru
înlocuirea unui lucrător, trăsăturile caracteristice ale unei detaşări obisnuite sunt:
- continuitatea, pe perioada detaşării, a relaţiei de subordonare a lucrătorului faţă de
întreprinderea care l-a detaşat;
- desfăşurarea activităţii lucrative în folosul întreprinderii care l-a detaşat.

[ link extern ]

Va rog mult sa ma ajutati sa aflu cum ar trebui sa procedez corect pentru a detasa un cetatean moldovean in Romania.

PS: mi-am prins urechile la imigrari , m-au cam purtat de la un ghiseu la altul si dupa cateva ore tot nu am mai inteles nimic.

PSS: Subliniez ca exista o relatie de colaborare de lunga durata intre aceste societati din Republica Moldova si Romania si acum avem discutia de a face schimb de experienta si a forma muncitorii din Moldova la societatea din Romania.

west point a scris:

recent angajatorul nostru ne-a montat tam-nesam 4 camere de supraveghere.montajul a fost efectuat de catre angajati sai societatii,iar noi a trebuit pur si simplu sa luam act de acest lucru.camerele sunt atat in interiorul cat si in exteriorul spatiului de lucru
as dori sa stiu cat de legala este supravegherea video la locul de munca sau in ce conditii se poate face

Supravegherea video in cele mai multe cazuri se face pentru a proteja angajatii de potentialii clienti mai mult sau mai putin aroganti . Parerea mea este ca angajatii nu ar trebui sa fie paranoici si nici suparati atata timp cat isi respecta obligatiunile, totusi sunt la munca si primesc si bani la sfarsitul lunii pentru aceasta. in rest presupun ca majoritatea mai au ceva de comentat in privinta angajatorului. este factorul uman . Trebuie sa invatam sa ne respectam obligatiunile nu doar sa ne cerem drepturile!!!
Nu neg faptul ca unii angajatori exagereaza si tind sa fie dictatori la ei in societate dar na, este societatea lor si fac ce vor in casa lor, cu parere de rau.

daca imi permiteti sa ma abat putin de la subiect ...
A mai cumpărat cineva de la Trinc? Sistemul acesta pare a fi cel mai performant - [ link extern ] /
Nu cred ca este doar cel mai scump
Și care site diferența între acesta și celelalte doua oferte?
[ link extern ] /
[ link extern ] /

Totuși diferența de la 600 lei la 2000 este destul de mare.
Buna ziua

deja din luna aprilie tot incerc sa solutionez amiabil aceasta situatie neplacuta dar administratorul societatii este incapatanat si da dovada de lispa de respect si presupun ca tot acest timp doar eu am vrut sa solutionam amiabil aceasta situatie.
Buna ziua

am un contract cu o societate pentru executia si montajul lucrarilor de tamplarie din aluminiu. de cateva luni am avut mai multe discutii cu administratorul societatii respective in urma carora nu am ajuns la o intelegere amiabila. i-am facut o scrisoare de reclamatie in care ii cer sa fie inlaturate toate neregulile lucrarilor efectuate. vreau sa precizez ca lucrarile efectuate sunt de cea mai proasta calitate si toate discutiile cu administratorul nu au dat nici un rezultat. Din partea administratorului vin tot felul de afirmatii si solutii de genul:
- reducere de 5 din pretul lucrarilor
- el nu vede nici o problema majora in neregulile existente
- eu nu pot sa-l oblig sa termine lucrarile in termenul de 15 zile
- mai mosule .... etc

Presupunem că s-a strecurat o greşeală. Vă solicităm să dispuneţi imediat să fie inlaturate neregulile lucrarilor efectuate in termen de 15 zile calendaristice. In caz contrar, trebuie sa va aduc la cunostinta, cu regret, ca voi fi nevoit sa renunt la serviciile si lucrarile SC XXXXXXXXXXX SRL si voi face o reclamatie la ANPC dupa care voi demara procedura litigioasa de recuperare a datoriei prin chemarea in judecata urmata de executarea silita a SC XXXXXXXXXXX SRL, de asemenea prin formularea unei plangeri penale.

vreau sa ma consultati daca am formulat corect scrisoarea si care ar fi pasii urmatori in cazul in care societatea nu va inlatura neregulile lucrarilor efectuate in termenii indicati in scrisoare .

Va multumesc