avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Activitate andreataut

Activitate andreataut

Buna ziua. Lucrez la o companie de stat de transporturi in regim de munca zilnic pe baza de grafic de lucru (cf.act adițional la CCM). Fiind 2 persoane pe functie lucrăm în baza graficului la o zi cu o zi la 8, respectiv 12 ore (inclusiv festive) cu respectarea normei lunare. Intrebarea mea este: are dreptul angajatorul să dispună de mine după cum considera ca e mai bine pentru el cu modificarea graficului de lucru în ziua respectiva sau are obligatia sa respecte graficul întocmit la sfarsitul lunii precedente pentru luna in curs? (De ex: azi cf.graficului de lucru ar trebui sa lucrez 8 ore, dar el considera ca trebuie sa lucrez 10 sau 12 pentru ca asa cer interesele companiei, sau invers, sa imi taie din ore pe motiv că el considera ca nu sunt justificata). Eu ce drepturi mai am sa ma opun? Precizez, ca am citit definiția regimului sus mentionat, dar de acolo nu reiese acest lucru. Va multumesc. O zi buna
Buna ziua. Lucrez la calea ferata si as dori sa stiu cum pot sa dau in judecata sindicatul din care fac parte, pe motiv ca nu ne sunt reprezentate drepturile in cadrul negocierilor cu administratia de ani de zile. Incepand cu 2009 nu am mai primit majorari de salarii, nu mai primim tichete de masa, ni s-au taiat multe sporuri, nu se mai tine cont de coeficientii de ierarhizare, conditiilie de munca lasa mult de dorit, ca sa nu mai vorbim ca am trecut prin mai multe etape de disponibilizari colective. Eu si colegii mei, niciodata nu am plecat seara acasa fara a ne fi indeplini sarcinile de serviciu pe deplin, consider deci ca, nu noi suntem de vina pentru situatiile precare in care au ajuns companiile de cale ferata. Am studii superioare si mi se pare absurd, ca dupa 20 ani lucrati sa am un salariu de doar 1700 RON.(mentionez, ca nu am Paste, Craciun, sambata, duminica sau alte sarbatori legale libere). Un acar, de exemplu, cu o vechime similara are salariu de incadrare de 1020 RON.(salariul minim este deja 1050 RON). Atata timp cat alte companii din cadrul Ministerului Transporturilor (de ex.Romatsa, Metroul, etc.) au putut beneficia in toti acesti ani de majorari salariale si alte beneficii, consider, ca si sindicatele noastre puteau face mai mult. Va multumesc anticipat.