avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1061 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... exista posibilitatea sa dau in judecata sindicatul?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

exista posibilitatea sa dau in judecata sindicatul?

Buna ziua. Lucrez la calea ferata si as dori sa stiu cum pot sa dau in judecata sindicatul din care fac parte, pe motiv ca nu ne sunt reprezentate drepturile in cadrul negocierilor cu administratia de ani de zile. Incepand cu 2009 nu am mai primit majorari de salarii, nu mai primim tichete de masa, ni s-au taiat multe sporuri, nu se mai tine cont de coeficientii de ierarhizare, conditiilie de munca lasa mult de dorit, ca sa nu mai vorbim ca am trecut prin mai multe etape de disponibilizari colective. Eu si colegii mei, niciodata nu am plecat seara acasa fara a ne fi indeplini sarcinile de serviciu pe deplin, consider deci ca, nu noi suntem de vina pentru situatiile precare in care au ajuns companiile de cale ferata. Am studii superioare si mi se pare absurd, ca dupa 20 ani lucrati sa am un salariu de doar 1700 RON.(mentionez, ca nu am Paste, Craciun, sambata, duminica sau alte sarbatori legale libere). Un acar, de exemplu, cu o vechime similara are salariu de incadrare de 1020 RON.(salariul minim este deja 1050 RON). Atata timp cat alte companii din cadrul Ministerului Transporturilor (de ex.Romatsa, Metroul, etc.) au putut beneficia in toti acesti ani de majorari salariale si alte beneficii, consider, ca si sindicatele noastre puteau face mai mult. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:28, 31 Octombrie 2015
Trebuie sa promovati o actiune in instanta pentru angajarea raspunderii sindicatului pentru motivele invocate de dvs.

Insa in acest caz, va trebuie sa aveti si dovezi pentru sustinerea dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu minim pe economie scorpion1 scorpion1 Din cate am citit pe forum,salariul minim pe economie in anul 2011 este de 670Ron. Eu, daca lucrez la SN,,CFR'' SA,ce as putea face in privinta ... (vezi toată discuția)
ºofer pt. autocamion/masinã de mare tonaj Olteanu Loredana Olteanu Loredana Ajutoooooooooooooooooooor Care este salariul minim pt. şofer de autocamion, la o firmă particulară?(exclus vechimea în muncă) Se aplică ... (vezi toată discuția)
Salariu consilier juridic GheorgheFloroiu GheorgheFloroiu Bună seara, Care ar fi limita minimă a salariului unui jurist începător al unei societăţi comerciale ce îşi desfăşoară activitatea în ... (vezi toată discuția)