va multumesc pentru informatie,numele meu de dupa divort nu era inscris in sentinta spaniola am inca numele din timpul casatoriei: trebuie sa fac vreo declaratie cv pentru a spune ce nume voi purta si cum o sa fie ,merg la primarie sa-mi elibereze certificat de casatorie cu mentiunea de divort?
Buna seara! va multumesc da am mers cu toate astea traduse ,legalizate si cu apostila iar doamna lucreaza in domeniu de peste 20 de ani ,numai ca atunci cand am mers spune:e primul caz de acest gen nu stiu ce trebuie sa fac am lasat actele la ia fiindaca trebuia sa ma intorc in spania , dupa cateva luni aflu ca fostu sot sa recasatorit si am ramas surprinsa(daca divortu nu era valabil cum a reusit) bine zic ok sa validat dar astazi ma suna el simi zice trebuie sa mergi la judet cu sentinta in original sa inregistrezi divortu si cu asta nu mai inteleg nimic
am divortat in spania fara sa facem partaj la casa din romania ,cand neam casatorit fostul socru nea cedat teren pentru a construi casa ,nu aveam titlu de proprietate pe numele nostru, acum fostul sot zice ca nu am nici un drept la casa fiindca e terenu pe numele lu taicasu, ce pot face pentru ami recupera partea
buna ziua ,am divortat in spania si am mers cu sentinta de divort tradusa si legalizata in romania la primaria din comuna unde a avut loc casatoria , acolo doamna respectiva nu a stiut ce sa faca cu ia mia zis mergi si asteapta sa te sun cand voi sti cv. Au trecut 8 luni si nu ma sunat nimeni .acum o luna fostul meu sot sa recasatorit la aceeasi primarie ,se pare ca sa validat divortu si pe mine nu mau anuntat ,dar acum ma suna fostu si zice ca trebuia sa merg la registru civil din judet cu sentinta in original pentru a le aduce la cunostinta acest lucru . nu mai inteleg nimic