avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Activitate carter2401

Activitate carter2401

Buna ziua. De curand mama mea a decedat, iar eu sunt singurul mostenitor al bunurilor acesteia. Problema este urmatoarea: Certificatul de deces al dansei a ramas la un unchi, neintrand inca in posesia mea. In ultima perioada (3-4 ani), mama mea nu a mai avut nici un fel de venit, eu nici atat. Avand acel certificat de deces, poate face ceva pentru a pretinde anumite bunuri ? Ma refer la o declaratie (falsa bineinteles, dar pana se dovedeste asa ceva dureaza), in care sa minta ca ne-a ajutat cu bani sau alte bunuri in acesti 3-4 ani, cu martori falsi. In acest caz ar avea dreptul sa ceara de la mine? Imi cer scuze daca intrebarea e "penibila", dar trec prima data prin astfel de momente si sunt inca derutat.
Buna ziua. Ieri, din pacate mi-a murit o persoana foarte importanta pentru mine, poate chiar cea mai importanta (mama mea). A decedat intr-un spital in alt oras, iar azi va merge tatal ei pentru eliberarea certificatului de deces. Eu sunt de mult timp inputernicit pe un cont (unicul cont) din banca unde s-ar putea sa fi lasat ceva bani. Nu ma intereseaza suma, dar nu vreau sa ramana ai bancii. Am auzit ca dupa eliberarea certificatului de deces, banca va fi anuntata si imi va fi mai greu sa intru in posesia lor. Asa ca am doua intrebari:

1. Daca certificatul de deces va fi eliberat dupa ce ma voi duce eu la banca sa scot banii, are cum sa fie o problema dupa aceea?

2. Fiind singurul mostenitor, voi avea dreptul la o "pensie de urmas" cum se zice ?

Tin sa precizez ca mama mea a fost divortata de tatal meu, eu sunt singurul copil, am 22 ani. In rest mai are rude dar nu au nici cel mai mic drept legal la nimic, totul este pe numele mamei mele.