avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legea in cazul unei mosteniri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legea in cazul unei mosteniri

Buna ziua. Ieri, din pacate mi-a murit o persoana foarte importanta pentru mine, poate chiar cea mai importanta (mama mea). A decedat intr-un spital in alt oras, iar azi va merge tatal ei pentru eliberarea certificatului de deces. Eu sunt de mult timp inputernicit pe un cont (unicul cont) din banca unde s-ar putea sa fi lasat ceva bani. Nu ma intereseaza suma, dar nu vreau sa ramana ai bancii. Am auzit ca dupa eliberarea certificatului de deces, banca va fi anuntata si imi va fi mai greu sa intru in posesia lor. Asa ca am doua intrebari:

1. Daca certificatul de deces va fi eliberat dupa ce ma voi duce eu la banca sa scot banii, are cum sa fie o problema dupa aceea?

2. Fiind singurul mostenitor, voi avea dreptul la o "pensie de urmas" cum se zice ?

Tin sa precizez ca mama mea a fost divortata de tatal meu, eu sunt singurul copil, am 22 ani. In rest mai are rude dar nu au nici cel mai mic drept legal la nimic, totul este pe numele mamei mele.
Ultima modificare: Marți, 3 Noiembrie 2015
carter2401, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:07, 3 Noiembrie 2015
Suma de bani nu va ramane a bancii.
Dupa eliberarea certificatului de mostenitor, mergeti la un notar si solicitati eliberarea unui certificat de calitate de mostenitor. In baza acestuia veti putea ridica suma de bani de la banca.

Dvs. fiind unicul mostenitor al mamei, veti mosteni toate bunurile acesteia. Pentru aceasta va trebui sa obtineti un certificat de mostenitor. Tot la notar.
Daca nu luati rapid banii, ii veti lua doar cu certificat de mostenitor.
Veti beneficia de pensie doar daca mama era pensionara sau indeplinea conditiile pt obtinerea unei pensii, iar dvs sunteti student.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depozite bancare danielanicoara danielanicoara Buna ziua, Tatal meu a decedat in 2011. Am facut succesiunea in 2012, mama este in viata dar din mai 2013 este la un centru privat pentru bolnavii de ... (vezi toată discuția)
Succesiune- unic mostenitor Mmiha Mmiha Mama a murit in aprilie 2007 si tata a murit in 15 octombrie 2009, da saptamana trecuta, eu sunt singur la parinti, de la mama au ramas niste terenuri pe ... (vezi toată discuția)
Imputernicit cont cec allexa22 allexa22 daca in urma decesului tatalui meu, a ramas imputernicit un frate pe contul lui de la cec , el poate sa scoata bani fara mostenirea contului sau fara acordul ... (vezi toată discuția)