avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imputernicit cont CEC
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imputernicit cont CEC

daca in urma decesului tatalui meu, a ramas imputernicit un frate pe contul lui de la cec , el poate sa scoata bani fara mostenirea contului sau fara acordul celorlalti frati si fara acordul mamei ,ramasa in viata?contul nu se blocheaza automat pana se dezbate mostenirea ... contul ala consta in bani de la apia si pe pamant , vaci , cota de lapte ... mi se pare corect ca sa ii de-a mamei care munceste in continuare , nu sa ii i-a doar el (fratele )... astept un rasp urgent ................. va multumesc
Depuneti la CEC o copie dupa certificatul de deces.Astfel nu va mai putea scoate bani pana la dezbaterea succesiunii.
sa inteleg ca el a putut sa scoata bani fara noi , deoarece nimeni nu a facut treaba cu certificatul de deces ... am vorbit doar cu doamna de acolo de la cec si ne-a asigurat ca nu poate scoate fara mostenire .... inseamna ca ia stia SI NU A VRUT SA NE SPUNA NIMIC... ERA O SUMA MARE 100 si ceva de milioane .....
Nu aveti de unde sa stiti daca a scos sau nu bani.Daca CEC-ul a fost anuntat, nu i-au eliberat banii.Daca nu,conform imputernicirii avea voie sa scoata.
V-am spus sa depuneti o copie de pe certificat,pentru ca ce e scris ramane la dosar si niciun functionar nu poate spune ca nu a stiut.
Detalii despre cont nu cred ca va pot da,dar un sold al contului,verbal,cred ca va poate spune functionara.Asa veti sti daca a scos sau nu bani.
Solicitati blocarea contului astfel cum s-a aratat,dezbateti succesiunea si sumele se vor partaja conform certificatului de mostenitor.Daca intre timp s-au ridicat bani puteti actiona in instanta .
tocmai azi am aflat ca sau scos tot anu trecut bani din contul ala ... fratele a fost imputernicit si nu ne-a zis nimic ..... dar afland din alta parte ca el a scos , azi am fost toti frati la el sa-l intrebam si el vroia sa ia el toti bani .... acum a impartit si cu noi .... dar ce m-a deranjat ca doamna de la CEC ne-a asigurat pe mine si mama si pe restul fratilor ca acel cont este blocat si ca nu poate scoate bani ..... acelasi lucru l-a zis si un notar ca fratele inputernicit de tata nu poate scoate bani ..... ajung la concluzia ca si CEC-ul te poate trage in piept ..... atata timp cat ne-a asigurat ca nu poate scoate sau sa de-a detalii.... frumos din partea doamnei ca poate a fost mituita sa spuna ca nu scoate nimeni si ca bani sunt acolo .... peste 100 si cv de mil . acum fratele s-a facut cu bani frumosi , din care aveam si noi parte si mai ales mama (parintele existent )..... va multumesc

nici nu vreau sa mai aud de CEC ... am si eu cv pus acolo si o sa ii scot sa ii duc la banca . macar acolo sunt corecti .... nu te mint pe bani tai

au mai fost un caz de genu ..... dar aolo sau cerut semnaturile la toti frati ca sunt sau nu de acord cu contul .... aici nu inteleg pe ce principiu s-a mers .......nu inteleg
Ultima modificare: Duminică, 3 Martie 2013
allexa22, utilizator

Alte discuții în legătură

Mostenire bogdaner bogdaner Bunica mea a decedat.Ea avea un cont la CEC, la care era imputernicit fratele tatalui meu.Cu cateva zile inainte ca bunica sa moara, acesta a transferat banii ... (vezi toată discuția)
Procedura notariala xculescu xculescu buna ziua, va rog un sfat in urmatoarea situatie: sotia a decedat, supravietuieste doar sotul si impreuna au 6 copii care vor sa deschida procedura succesorala ... (vezi toată discuția)
Cont bancar persoana decedata mihai3434 mihai3434 Buna ziua Recent a decedat tatal meu si vrem sa facem succesiunea. Fratele meu stia de existenta unui cont bancar. Am inteles ca notarul poate trimite cereri ... (vezi toată discuția)