avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... procedura notariala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

procedura notariala

buna ziua, va rog un sfat in urmatoarea situatie: sotia a decedat, supravietuieste doar sotul si impreuna au 6 copii care vor sa deschida procedura succesorala doar asupra mostenirii defunctei din casa si teren). Mai exista un cec pe numele defunctei fara sa fi mentionat un imputernicit care sa ii scoata banii. Ni s/ a spus ca banii de pe cec pot fi scosi doar cu certificatul de mostenitor. Casa si terenurile sunt pe numele defunctei si al sotului supravietuitor. Putem iesii (copiii) din indiviziune doar in ce priveste partea de proprietate a defunctei?Exista o alta modalitate de a scoate acei bani de pe cec?
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 19:44, 20 Ianuarie 2013
Mergeti la notarul din raza ultimului domiciliul al decedatei. Numai in caz ca nu va intelegeti mergeti la instanta.Banii din cont vor figura in activul mostenirii si vor fi scosi numai pe baza certificatului de mostentiror.
Succesiunea se dezbate insa numai pe 1/2 din Casa si teren si 1/2 din suma daca aceasta suma a fost depusa in timpul casatoriei sau din toata suma daca pro vine din vanzarea unei mosteniri sau donatii sau premiu, recompensa a defunctei. Daca mama a decedat pe NCC adica dupa 1 oct 2011 se face un act de lichidare a regimului matrimonial i puteti trece in acel act ca banii in cont sunt bun propriu, acel act trebuie semnat atat de sot cat i de toti copii.

Fara certificatul de mostenitor nu puteti ridica banii.
Iesirea din indiviziune pt Casa si teren? Oricum tatal are cota cea mai mare din Casa si teren , 1/2 plus 1/4 din 1/2, restul va apartine dvs si fratilor, iesirea din indiviziune se face prin partaj pe cale amiabila insa se face contra unei sulte . Depinde cine ramane cu imobilul, si se fae dupa dezbaterea mostenirii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mosteniri,succesiune-noul cod civil babotzi babotzi Buna ziua ! Soti casatoriti legal,fara copii.Au ca bun comun,realizat in timpul casatoriei,prin cumparare un imobil-casa+curte. Sotia a mostenit ,conf. legii ... (vezi toată discuția)
Am bani la cec .cum fac sa-i recuperez? vasilica05 vasilica05 buna seara .avem banii socrului meu ramasi la cec.,si socrul meu a decedat in anul 2000 .sotul meu este singurul mostenitor deoarece nu mai are frati .In ziua ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire... s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l. s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l. Buna ziua! Am constatat ca de multe ori \"mostenirile\" iti provoaca mai mult batai de cap decat bucurii, asa ca as dori sa va rog, daca ma poate lamuri si pe ... (vezi toată discuția)